Gaidāms apmācies laiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdien, astronomiskā pavasara pirmajā dienā, Latvijā pārsvarā saglabāsies apmācies laiks, bet vietām debesis skaidrosies. Vietām nedaudz snigs.

20.marts būs pārsvarā apmācies

Pūtīs mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, Kurzemē ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs 0..-5 grādi.

Rīgā brīžiem iespējams neliels sniegs, pūtīs mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, gaiss iesils līdz -3 grādiem.

Laikapstākļus Latvijā nosaka atmosfēras fronte, uz dienvidiem atrodas plašs zema spiediena apgabals, uz ziemeļiem - anticiklons.

20.martā atzīmē ne tikai pavasara ekvinokciju, astronomiskās ziemas beigšanos un pavasara sākšanos, ko mēdz svētīt kā Lielo dienu vai Zemes dienu, bet arī ANO Ģenerālās asamblejas pērn ieviesto Starptautisko laimes dienu.

Trešdienas rīts nav vēsāks par -9 grādiem, autoceļi vietām kļuvuši slideni

Trešdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir -6..-9 grādi, tādējādi šis ir siltākais rīts kopš 7.marta, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Debesis ir pārsvarā apmākušās, un daudzviet - sevišķi Vidzemē - nedaudz snieg. Sniega un apledojuma dēļ valsts galvenie un reģionālie autoceļi vietām, tostarp Rīgas apkaimē, kļuvuši slideni. Braukšana pa vietējiem ceļiem apgrūtināta visā Latvijā.

Pūš mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, brāzmās ar ātrumu 6-11 metru sekundē.

Rīgā apmācies laiks, vietām nedaudz snieg. Ziemeļaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz deviņus metrus sekundē, gaisa temperatūra ir -6..-7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,1 grāda Rēzeknē līdz -0,9 grādiem Pāvilostā, pārējā Eiropā - no -19 grādiem Krievijas ziemeļos līdz +21..+23 grādiem vietām Bulgārijā, Rumānijā un Vidusjūras piekrastē, dažviet Grieķijā sasniedzot +24 grādus.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā trešdienas rītā ir -30 grādu Skandināvijas ziemeļos un -36 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu