Vētras radīto postījumu dēļ glābējiem 18 izsaukumi (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā diennaktī stipro vēja brāzmu dēļ, kas brīžiem sasniedza vētras spēku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 18 izsaukumus, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis.

(Papildināts ar 5. un 6.rundkopu.)

Galvenokārt izsaukumi bijuši saistīti ar kritušiem kokiem, kas aizšķērsojuši brauktuves, norautiem plakātiem, Liepājā kādai mājai uz jumta uzkritis vēja nolauzts koks.

Kā sacīja Pencis, parasti šādā spēcīgā vējā postījumi ir lielāki, taču situācija vēl tiek apzināta.

Otrdien plkst.13.30 glābēji palīdzējuši sazāģēt un aizvākt vēja nolauztu koku, kas bija uzkritis uz dzīvojamās mājas Liepājā.

Bojātas automašīnas, nogāzti luksofori

Vakar ap plkst.11.30 Liepājā, Ganību ielā, automašīnai "Volvo S80" uzkritusi vēja norauta izkārtne. Savukārt ap plkst.21.15 Grobiņā, Rīgas ielā, pie gājēju pārejas konstatēts, ka nokritis luksofors, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Savukārt Liepājas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Mikute pastāstīja, ka vakar nav konstatēti lieli postījumi stirpā vēja dēļ. Tomēr dažās vietās pilsētā bija radušās bīstamas situācijas gājējiem, jo vēja brāzmas no māju jumtiem Siļķu ielā 23, Lielajā ielā 5 un Ludviķa ielā 9A bija norāvušas jumta seguma fragmentus, kas bīstami nokarājušies pie ēkām. Bīstamās vietas tika norobežotas. Sazinoties ar māju apsaimniekotājiem, bīstamās situācijas tika novērstas, pastāstīja Mikute.

Tukuma novada Degoles pagastā, Skrundas novada Skrundas pagastā, kā arī Talsu novada Ārlavas pagastā un Siguldas pagastā bija nepieciešama glābēju palīdzība vējā nolauztu koku sazāģēšanai un novākšanai no ceļa brauktuves.

Brīdina par stipru vēju arī šodien

Arī šodien VUGD saņēmis meteorologu brīdinājumu par vēja pastiprināšanos dienas otrajā pusē, tāpēc Pencis aicina iedzīvotājus neatstāt automašīnas zem kokiem, bet uz māju balkoniem neturēt lietas un priekšmetus, ko vējš var aizpūst pa gaisu.

Radīti traucējumi elektroapgādē

Jau ziņots, ka spēcīgais vējš vakar atsevišķās vietās visā valstī radījis elektrības piegādes traucējumus. Pēc AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītāja Andra Sikšņa teiktā, dienas laikā bez elektroenerģijas palikušo skaits svārstījies vairāku tūkstošu robežās - no 5000-6000 līdz 10 000-12 000 klientu.

Vakarpusē vējš spēcīgāk pūta Latvijas centrālajā daļā, kas ir blīvāk apdzīvota.

VUGD darbinieki vakar pa dienu saņēmuši septiņus izsaukumus, kas bijuši saistīti ar stiprā vēja radītajiem postījumiem. Palīdzība bijusi nepieciešama Liepājas, Kuldīgas, Talsu, Siguldas un arī Rīgas iedzīvotājiem.

Brāzmās līdz 18m sekundē

Sinoptiķi prognozē, šodien pēcpusdienā ziemeļrietumu vējš teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15 līdz 18 metrus sekundē, bet piekrastes rajonos 20 līdz 24 metrus sekundē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu