Pārtikas paku Gulbenē līdz aprīlim nepietiks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šā gada pirmajos mēnešos visiem Gulbenes pilsētas un novada mazturīgajiem iedzīvotājiem nepietiks pārtikas paku. Atbilstoši pašreizējam pieprasījumam pārtikas pakas varētu saņemt aprīlī, jo piegādes līgumu varētu slēgt tikai martā.

"Gada beigās 1000 pārtikas pakas mums papildus piešķīra Latvijas Sarkanā Krusta Alūksnes nodaļas kolēģi, jo viņiem bija neliels pārpalikums. Tās ir 700 lielās pakas un 300 piena pakas. Arī šobrīd palaikam kāds vēršas mūsu nodaļā, lai saņemtu pārtikas paku. Sazinoties ar novada pagastu sociālajiem darbiniekiem, pakas dodam arī uz pagastiem. Nupat vēl papildus 100 pārtikas pakas izdalījām Stradu un 80 – Lejasciema pagastam. Mazturīgajās ģimenēs, kur ir trīs četri cilvēki, papildus sauso pārtikas produktu pakai piešķiram arī pienu. Diemžēl pārtikas paku krājumi nav tik lieli, lai pietiktu līdz aprīlim," stāsta Latvijas Sarkanā Krusta Gulbenes nodaļas izpilddirektors Sīmanis Homčenko.

Šonedēļ vienkop pulcējās novada sociālie darbinieki. Ir apzināts arī mazturīgo iedzīvotāju skaits pilsētā un novadā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad tika pieteiktas 787 pārtikas pakas, šogad šis pieteikums ir divkāršojies – vajadzīgi jau 2,5 tūkstoši pārtikas paku.

Lauku atbalsta dienests jau pagājušā gada decembrī izsludināja uzņēmēju pieteikšanos pārtikas produktu piegādei labdarības organizācijām, tajā skaitā arī Sarkanajam Krustam. Pieteikties vēl var līdz 31.janvārim, bet iepirkumā izraudzītais piegādātājs būs zināms februārī. Katrā pārtikas pakā būs kilograms miežu putraimu, četrgraudu pārslu, puskilograms auzu pārslu, litrs piena, vājpiena pulveris, bet kilograms griķu šogad tiks aizstāts ar 1.šķiras kviešu miltiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu