Mežu ugunsgrēkos Austrālijā 100 cilvēku pazuduši bez vēsts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijai piederošajā Tasmānijas salā mežu ugunsgrēkos ir pazuduši bez vēsts apmēram 100 cilvēku, kurus meklē policija un glābēji, svētdien paziņoja Tasmānijas policijas komisāra pienākumu izpildītājs Skots Tiljards.

«Tas nenozīmē, ka šie cilvēki noteikti ir cietuši, bet mēs acīmredzot nevaram noliegt šo iespēju, kamēr neesam nodibinājuši kontaktu ar šiem cilvēkiem. Mums tomēr jābūt gataviem faktam, ka mēs varam atrast vienu vai vairākus bojāgājušos,» sacīja Tiljards.

Mežu ugunsgrēkiem plosoties Tasmānijas dienvidos, visvairāk izpostīta tika Danalijas pilsēta, kur nodegušas apmēram 70 mājas un vietējā skola. Līdz šim pārmeklētajās mājās vēl nav atrasts neviens bojāgājušais.

Starp pazudušajiem ir gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi.

Austrālijas premjerministre Džūlija Gilarda pirmdien apmeklēs Danaliju, lai novērtētu postījumus.

Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kas ir arī Austrālijas valsts galva, pauda «dziļas bažas» par postījumiem un izteica līdzjūtību ugunsgrēkos cietušajiem Tasmānijas iedzīvotājiem. Viņa arī apliecināja atbalstu un apbrīnu par ugunsdzēsēju, glābēju un brīvprātīgo darbu.

Mežu ugunsgrēku dēļ ir evakuēti gandrīz 3000 cilvēku.

Austrālijas karstās un sausās vasaras laikā mežu ugunsgrēki šomēnes izcēlās vairākos Austrālijas štatos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu