Austrālijas dienvidos Tasmānijā plosās mežu ugunsgrēki (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tūkstošiem cilvēku ir pametuši savas dzīvesvietas Austrālijas dienvidu salā Tasmānijā, kur mežu ugunsgrēki nopostījuši jau vismaz 80 īpašumus, sestdien paziņoja vietējā policija.

Liesmas izplatījās piektdien, kad Austrālijas vasaras svelme Tasmānijā pārsniedza 40 grādus pēc Celsija skalas.

Viena no ugunsgrēku vissmagāk skartajām teritorijām bija neliela apdzīvota vieta Danaleja apmēram 55 kilometrus uz austrumiem no Tasmānijas administratīvā centra Hobārtas, kur iznīcināti apmēram 30% ēku, tostarp vietējais policijas iecirknis un skola. Netālu esošajā Konelijmāršā liesmas nopostīja 40% apdzīvotās vietas ēku.

Danalejā pastāv bažas, ka ugunsgrēkā ir miris kāds vīrietis, kas mēģināja paglābt savu īpašumu, tomēr oficiāli neviens bojāgājušais pagaidām nav apstiprināts.

Apmēram 2000 cilvēku patvērumu guvušu Nubēnas pilsētā, bet 600 cilvēki - Portartūrā. Vēl vairāki cilvēki no ugunsgrēku apdraudētajām teritorijām nogādāti Hobārtā.

Lai gan gaisa temperatūra no piektdien sasniegtā rekorda 41,8 grādi pēc Celsija skalas, ir kritusies, joprojām pastāv mežu ugunsgrēku riski.

Mazāki mežu ugunsgrēki izcēlušies arī citviet Austrālijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu