Tuvākajā diennaktī ilgstoši snigs un putinās (26)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tuvākajā naktī un dienā Latvijā ilgstoši snigs un putinās, vietām stipri. Naktī valsts austrumu daļā nokrišņi gan vēl nav gaidāmi. Gaisa temperatūra svētdien būs no 0..-3 grādiem valsts rietumos līdz -8..-10 grādiem austrumos. Šovakar spēcīgā puteņa dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi ir izveidojušies uz valsts galvenajiem autoceļiem Kurzemē un Zemgalē.

Saglabāsies spēcīgs dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 14-19 metriem sekundē, dienā Kurzemē vēja ātrums nedaudz samazināsies.

Arī Rīgā ilgstoši snigs un putinās, saglabāsies dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs -4..-5 grādi.

Sestdien stiprākās vēja brāzmas reģistrētas Kolkā - 24 metri sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» apkopoto informāciju puteņa dēļ braukšana apgrūtināta valsts lielākajā daļā. Pa vietējiem ceļiem vietām, it īpaši Kurzemē, pārvietošanās ir stipri apgrūtināta.

Pēcpusdienā vietām Kurzemē gaidāma vētra

Šo pēcspusdien atsevišķos Latvijas rajonos, galvenokārt Rīgas jūras līča Kurzemes rajonos, dienvidaustrumu vējš sasniegs vētras spēku.

Kā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, vēja ātrums pastiprināsies un brāzmās sasniegs 20-24 metrus sekundē, kas pēc Boforta skalas atbilst vētras spēkam, kad «vējš lauž resnos koku zarus, nodara nelielus bojājumus ēkām, izkustina no vietas vieglus priekšmetus. Jūrā ir garas, plīstošas putu klātas viļņu grēdas».

Kā ziņots, šodien un rīt Latvijā stiprs sals vēl nav gaidāms, toties tiek prognozēts putenis un stiprs vējš.

Kā norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, laika apstākļi brīvdienās Latvijā būs vējaini, pakāpeniski, sākot no jūras piekrastes, Latviju šķērsos arī sniega mākoņi. Rīt putinās visā Latvijā un kad no sniega segas biezums valsts rietumu un centrālajos rajonos palielināsies par 6-10 cm. Uz ceļiem var veidoties arī sniega sanesumi.

Gaisa temperatūra šajās dienās vēl būtiski nepazemināsies, naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 1, mīnus 6 grādiem rietumos un mīnus 6, mīnus 12 grādiem austrumos. Svētdien lielākajā daļā Latvuias pakāpsies par dažiem grādiem, tomēr atkusnis nav gaidāms.

Elektroenerģijas piegādes avārijas atslēgumi pārsvarā ir Vidzemē

Stiprā vēja dēļ šodien reģistrēti vairāki elektroenerģijas piegādes avārijas atslēgumi, pārsvarā Ziemeļvidzemē un Vidzemes centrālajos rajonos, sacīja AS «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere.

AS «Sadales tīkls» informācija liecina, ka plkst.13.03 reģistrēti 178 avārijas atslēgumi, pārsvarā uz ziemeļiem no Valmieras un Limbažiem, reģionā ap Ērgļiem un Madonu un pie Preiļiem.

Bidere sacīja, ka klientu skaits, kuriem ir elektrības piegādes pārtraukumi, patlaban nav zināms, taču tas neesot sevišķi liels.

«Vēja dēļ tiek lauzti apsnigušie koki un zari, kas bojā elektolīnijas. Tomēr stiprais vējš sniegu no kokiem arī nopurina un tas mazina iespējamību vējam lauzt zarus turpmākajās dienās,» piebilda Bidere.

Puteņa dēļ Kurzemē un Zemgalē apgrūtināti braukšanas apstākļi

Šovakar spēcīgā puteņa dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi ir izveidojušies uz valsts galvenajiem autoceļiem Kurzemē un Zemgalē.

Autovadītājiem uzmanīgiem jābūt uz šosejas Rīga-Ventspils un Rīga-Liepāja, kā arī Rīga-Grenctāle un Rīga-Meitene.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī uz reģionālās nozīmes ceļiem Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Daugavpils, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Ventspils apkārtnē, kā arī uz vietējās nozīmes ceļiem visā Latvijā.

Latvijas Valsts ceļi informē, ka braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem vietām apgrūtina aizputinājumi un apledojuma veidošanās. Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču stiprā vēja un zemā puteņa laikā brauktuves ātri atkal kļūst sniegotas. Veidojas aizputinājumi un iespējami lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi.

Valsts rietumu un centrālajā daļā naktī uz svētdienu braukšanu vēl vairāk pasliktinās ne tikai nerimstošais putenis, bet arī sniegs, līdz ar to atsevišķi vietējie ceļi var būt izbraucami tikai ar speciālu tehniku.

Tāpat jāņem vērā, ka puteņa dēļ slikti braukšanas apstākļi ir arī visās Latvijas kaimiņvalstīs. Jau vēstīts, ka Igaunijā sestdien no ceļa noslīdēja pasažieru autobuss, kas no Tallinas brauca uz Rīgu.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu