Ciklonā «Sendija» bojāgājušo skaits ASV sasniedz 72 (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ciklonā «Sendija» («Sandy») bojāgājušo skaits ASV ziemeļaustrumos ir pieaudzis līdz 72 cilvēkiem, ceturtdienas naktī vēstīja ASV plašsaziņas līdzekļi.

«Sendija» ir prasījusi arī viena cilvēka dzīvību Kanādas pilsētā Toronto. Pagājušonedēļ «Sendija», kas tolaik vēl bija orkāns, izraisīja apmēram 70 cilvēku nāvi Karību jūras valstīs.

Stihijā visvairāk cietuši ir Ņujorkas, Mērilendas un Ņūdžersijas štati. Ņujorkas štatā gājuši bojā 30 cilvēki, tai skaitā 22 Ņujorkas pilsētā, Ņūdžersijā dzīvību zaudējuši 14, bet Mērilendā - deviņi cilvēki.

Foto: Reuters/Scanpix

Paliek bez elektrības

Trešdien bez elektrības vēl arvien bija vairāk nekā seši miljoni mājsaimniecību un uzņēmumu, lielākoties Ņujorkas un Ņūdžersijas štatā, tomēr darbību atsāka Ņujorkas akciju biržas, ANO Drošības padome, Ņujorkas Džona Kenedija lidosta un Ņuarkas lidosta Ņūdžersijā.

Ņujorkā trešdien atsāka kursēt autobusi un vilcieni uz piepilsētām, un štata gubernators Endrjū Kuomo paziņoja, ka ceturtdien ierobežotā apjomā atsāks kursēt metro. Ir gaidāms, ka ceturtdien darbību atsāks arī Ņujorkas Lagvardijas lidosta.

Vairākas piekrastes pilsētas Mērilendas, Delavēras un Ņūdžersijas štatā ir applūdušas vai plūdu ūdeņu nošķirtas no ārpasaules.

Foto: Reuters/Scanpix

Obama apmeklē postījumu cietas

ASV prezidents Baraks Obama trešdien apmeklēja Ņūdžersijas štatu, kur «Sendijas» centrs pirmdien sasniedza sauszemi, lai iepazītos ar ciklona nodarīto postu. Obamas vizīte notika sešas dienas pirms ASV prezidenta vēlēšanām, kurās viņš kandidē uz otru prezidentūras termiņu no Demokrātu partijas.

Obama, kuru pavadīja Ņūdžersijas gubernators republikānis Kriss Kristi, tikās ar glābējiem un iedzīvotājiem Atlantiksitijas pilsētā.

«Jūs, puiši, esat manās domās un lūgšanās. Mēs būsim šeit uz ilgu laiku,» Obama sacīja, vēršoties pie evakuētu iedzīvotāju grupas pagaidu patversmē.

Obama un Kristi ar prezidenta helikopteru «Marine One» pārlidoja Ņūdžersijas Atlantijas okeāna piekrasti, lai novērtētu postījumus.

Lai gan Obamas vizītes galvenais mērķis bija apmeklēt Ņūdžersijas un Ņujorkas štatu, sevišķi Manhetenas un Longailendas zemākos rajonus, Obama sacīja, ka ir nobažījies arī par Konektikutu un Rietumvirdžīniju, kur sniegputeņi padarījuši nepieejamus vairākus rajonus.

«Esam šeit jūsu dēļ, un mēs [jūs] neaizmirsīsim. Mēs sekosim [situācijai], lai pārliecinātos, ka saņemsiet visu nepieciešamo palīdzību līdz [infrastruktūras] atjaunošanai,» sacīja Obama preses konferencē pēc viņa vizītes.

Obama plāno ceturtdien atsākt savu vēlēšanu kampaņu, apmeklējot Nevadu, Kolorādo un Viskonsinu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu