Drīzumā gaidāma vētra (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunākās sinoptiķu prognozes liecina, ka nākamnedēļ Latvijā gaidāms ne tikai pirmais sniegs, bet arī vētra.

Baudām atvasaru!

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā TVNET pastāstīja, ka šajā nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies atvasara.

Šonedēļ Latvijā ienākusī atvasara saglabāsies arī brīvdienās – dienas būs saulainas un sausas.

Vienīgi valsts ziemeļu rajonos sestdien dienā un naktī uz svētdienu mākoņu būs vairāk, tie nesīs arī nelielu lietu. Pūšot dienvidu puses vējiem, gaisa temperatūra naktīs nepazemināsies zem +6...+12 grādiem, bet dienas laikā paaugstināsies līdz +14...+18 grādiem. Ļoti iespējams, ka

atsevišķās vietās tiks pārspēti maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Sinoptiķi atgādina, ka daudzām novērojumu stacijām 20. un 21. oktobra temperatūras rekordi ir saglabājušies no 1949. un 1959. gada.

Kopumā Latvijā vissiltākais oktobris ir bijis 1967.gadā. No šā gadsimta oktobriem speciālisti min 2006., 2000. un 2008. gada mēnešus, kas attiecīgi ir bijuši otrais, trešais un devītais siltākais oktobris novērojumu vēsturē.

Jaunedēļ gaidāms pirmais sniegs

Nākamā nedēļa nesīs pakāpeniskas laika apstākļu izmaiņas – jau pirmdien Latviju šķērsos tā sauktā aukstā atmosfēras fronte, nesot nelielu īslaicīgu lietu.

Vējam iegriežoties no rietumiem, ziemeļrietumiem, gaisa temperatūra dienā vairs nebūs augstāka par +10...+13 grādiem. Turpmākajās dienās nokrišņi gaidāmi aizvien vairāk, bet rietumu un ziemeļrietumu vēji nesīs aizvien vēsākas gaisa masas.

Nedēļas beigās arī vētra

Darba nedēļas beigās – ceturtdien un piektdien – Latviju sasniegs ļoti aktīvs Atlantijas ciklons.

Gaidāma gan vēja pastiprināšanās, kas var sasniegt pat vētras spēku, gan arī bagātīgi nokrišņi.

Turklāt gaisa masas uz mūsu reģionu nāks no ziemeļiem – tās būs ievērojami vēsākas, tādēļ ne vien līs, bet gaidāms arī slapjš sniegs un sniegs.

Arī gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -1...+4 grādiem, bet dienā būs vien +1...+6 grādus silts.

Auksts novembra sākums

Speciālisti prognozē, ka šajās dienās izveidosies pirmā sniega sega. Tā vietām Latvijā varētu saglabāties vismaz dažas dienas, jo kopumā oktobra beigas un novembra sākums būs auksts – temperatūra gaidāma pat nedaudz zem normas.

Tādēļ sniegs un slapjš sniegs šajā periodā tiks novērots vēl vairākas reizes.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu