Trešdien dažviet pārspēts siltuma rekords (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdienas pēcpusdienā četrās pilsētās - Daugavpilī, Gulbenē, Jēkabpilī un Rēzeknē - pārspēts līdzšinējais 12.septembra siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Gaisa temperatūra šeit paaugstinājās līdz +24..+25 grādiem. Jau ziņots, ka trešdien Latviju no rietumiem sasniedza aukstā atmosfēras fronte, kas izraisīja lielus laikapstākļus kontrastus. Trijos pēcpusdienā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no +13,7 grādiem Ventspils ostā līdz +25,1 grādam Daugavpilī.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem Kārsavā un Krāslavā gaiss sasila līdz nepilniem +26 grādiem. Tā bija augstākā gaisa temperatūra Latvijā pēdējā mēneša laikā - kopš 6.augusta. Tā bija arī augstākā septembrī novērotā gaisa temperatūra kopš 2008.gada, kad 7.datumā Daugavpils meteoroloģiskajā stacijā tika reģistrēts +30,1 grāds.

Sinoptiķi prognozē, ka ceturtdien valsts lielākajā daļā būs apmācies, mitrs un vēss laiks. Rīgā palaikam līņās, pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs +12..+14 grādu.

Ceturtdien gaidāms drēgns laiks

Ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies, mitrs un vēss laiks.

Tuvākajā naktī debesis būs pārsvarā apmākušās, vietām nedaudz līs. Dažos novados, it īpaši Latgalē, sabiezēs migla. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8..+13 grādiem.

Dienā saglabāsies apmācies laiks, vien valsts galējos dienvidaustrumos un ziemeļrietumos uzspīdēs saule. Daudzviet gaidāms neliels lietus. Vējš joprojām būs lēns. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11..+16 grādiem, Baltkrievijas pierobežā gaiss iesils līdz aptuveni +20 grādiem.

Rīgā ceturtdien būs apmācies laiks, palaikam līņās. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs +12..+14 grādu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu