Nosūta pirmo ārkārtas pārtikas kravu Ziemeļkorejas plūdos cietušajiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pasaules Pārtikas programma paziņoja, ka sūta pirmo ārkārtas palīdzības pārtikas kravu plūdu skarto Ziemeļkorejas reģionu iedzīvotājiem.

Sākotnējā palīdzība būs 400 grami kukurūzas dienā, kas katram cilvēkam tiks izsniegta divas nedēļas, teikts ANO institūcijas mājaslapā piektdien ievietotajā paziņojumā.

Tajā norādīts, ka ANO misija šonedēļ apmeklēja plūdu skartos Ziemeļkorejas reģionus un atklāja, ka ir nodarīts ievērojams kaitējums kukurūzas, sojas pupiņu un rīsu laukiem.

Ziemeļkorejai pat normālos apstākļos ir grūti nodrošināt pietiekamu pārtikas daudzumu valsts iedzīvotājiem. 90.gados valsts piedzīvoja badu, kurā gāja bojā simtiem tūkstoši cilvēku.

ANO Pasaules Pārtikas organizācija uzsvēra, ka, lai novērstu slimību izplatīšanos, desmitiem tūkstošu ģimeņu nekavējoties nepieciešams tīrs dzeramais ūdens.

Atsaucoties uz valdības sniegto informāciju, ANO Pasaules Pārtikas programma norādīja, ka apmēram 50 tūkstošiem ģimeņu nepieciešamas ūdens attīrīšanas tabletes vai cita veida palīdzība, lai tās saņemtu tīru ūdeni.

Ziemeļkorejas valsts plašsaziņas līdzekļi ir vēstījuši, ka pēdējo nedēļu laikā plūdos gājuši bojā 119 cilvēki, 84 tūkstoši valsts iedzīvotāju palikuši bez pajumtes, bet 45 370 hektāri lauksaimniecības zemes ir applūdināti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu