Rīgā pārsniegts karstuma rekords - reģistrēti +32 (23)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien augstākā gaisa temperatūra Latvijā tika reģistrēta Rīgā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +32,0 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotie dati.

Tā ir pagaidām augstākā gaisa temperatūra Latvijā šajā gadā. Iespējams, ka šis rekords šogad netiks pārspēts.

Sestdien Rīgā reģistrēts jauns galvaspilsētas 7.jūlija karstuma rekords, iepriekšējais bija +31,2 grādi 1973. un 2006.gadā.

Pagājušā gada augstākā gaisa temperatūra, kas reģistrēta LVĢMC novērojumu tīklā, bija +32,3 grādi 21.jūlijā Ventspilī, 2010.gadā karstuma rekords bija +34,8 grādi, 2009.gadā - +30,7 grādi, 2008.gadā - +31,6 grādi, 2007.gadā - +32,3 grādi, 2006.gadā - +35,3 grādi. Savukārt visaugstākā gaisa temperatūra, kas jebkad dokumentēta Latvijā, ir +36,4 grādi, un tā reģistrēta 1943.gada 4.augustā Daugavpilī.

Svētdien augstākā gaisa temperatūra Latvijā prognozēta valsts austrumos - ja mākoņi ļaus, saule gaisu vietām sakarsēs līdz +31 grādam. Pirmdien maksimālā gaisa temperatūra būs +29 grādi, turpmākās dienas nebūs siltākas par +27 grādiem, bet nākamās nedēļas nogalē gaisa temperatūra, iespējams, nepārsniegs +22 grādus, prognozē sinoptiķi.

Svētdien Latvijā turpinās plosīties negaisi

Svētdien atkal veidosies jauni lietus un negaisa mākoņi, negaiss ar lokālu krusu un vētru iespējams galvenokārt valsts austrumu pusē.

Galvaspilsētā brīžiem gaidāms lietus, iespējams stiprs lietus un arī spēcīgs pērkona negaiss. Naktī gaiss atdzisīs līdz +21 grādam, dienā temperatūra pakāpsies līdz +29 grādiem.

Tveice atkāpsies nākamnedēļ

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm pirmdien tikai Latgalē iespējams spēcīgs pērkona negaiss. Naktī debesis daudzviet apmāksies un vietām sabiezēs migla, dienā uzspīdēs saule un pūtīs lēns vējš. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +13..+18 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +23..+28 grādiem, nedaudz vēsāks laiks būs piekrastē.

Turpmākajās dienās gaisa temperatūra vēl par pāris grādiem pazemināsies, nedēļas nogalē, iespējams, vairs nebūs siltāks par +23 grādiem. Brīžiem līs, iespējams stiprs lietus.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu