Novados sāk taupīt uz ielu apgaismojuma rēķina (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Katru gadu, dienām kļūstot garākām, pagastu pārvaldes, domājot, kā taupīt līdzekļus, krietni ātrāk izslēdz un krietni vēlāk ieslēdz ielu apgaismojumu.

Lejasciema pagasta pārvaldes vadītājs Māris Milns stāsta, ka pagasta centrālā iela ir apgaismota tikai no tumsas iestāšanās brīža līdz aptuveni pulksten trijiem naktī. Pārējās pagasta ielas diemžēl vairs apgaismotas netiekot. Tajās ielu apgaismojums izslēgts jau pirms aptuveni trim nedēļām.

«Tā rīkojamies taupības vadīti. Pagājušajā vasarā ielu apgaismojuma laternās parastās spuldzes nomainījām pret ekonomiskajām, tāpēc šobrīd centrālā iela noteiktas nakts stundas ir apgaismota. Ja lampas nebūtu nomainītas, tad apgaismojumu, sākoties gaišajam laikam, izslēgtu vispār,» stāsta M.Milns.

Pārvaldes vadītājs atzīst, ka šāda rīcība ļaujot ietaupīt budžeta līdzekļus. Stradu pagasta pārvaldes vadītājs Juris Duļbinskis savukārt stāsta, ka salīdzinājumā ar Lejasciema pagastu viņa vadītā pagasta teritorijā ir salīdzinoši jaunāks un modernāks ielu apgaismojums.

«Mums ir iespējams ielu apgaismojumu regulēt, izmantojot automātiskus pulksteņus, kas ieslēdzas atkarībā no diennakts gaišā un tumšā laika. Ir arī regulējams rokas režīms, ko mēs iestatām tā, lai iedegas katra trešā ielu apgaismojuma spuldze. Tas arī ir iespējams, pateicoties šai jaunajai apgaismojuma līnijai. Tas salīdzinoši ļauj krietni ietaupīt līdzekļus,» stāsta J.Duļbinskis.

Bet Gulbenē ielu apgaismojums ar šo nedēļu degs tikai centrālajās ielās.

«Līdz šim mēs pilsētā ielu apgaismojumu vakarā ieslēdzām pulksten 23.00, bet izslēdzām pulksten 1.00 naktī. Naktī no svētdienas uz pirmdienu apsekojām ielas un pārliecinājāmies, ka pulksten 2.30 jau ir gaišs, tāpēc nolēmām, ka ar pirmdienu dažas stundas naktī apgaismojums degs tikai centrālajās pilsētas ielās. Tās būs Rīgas, O.Kalpaka, Brīvības, Dzelzceļa, Ābeļu un Bērzu ielas,» stāsta Gulbenes pilsētas pārvaldes speciālists saimnieciskajos jautājumos Juris Aleksāns.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu