Sūtījumu dala trūcīgajām ģimenēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenes novada sociālais dienests pirmo reizi ir saņēmis pārtikas sūtījumu no nevalstiskās organizācijas "Velku biedrība" Rīgā. Tās ir galetes jeb sausiņi, ko saņem trūcīgās ģimenes Gulbenes pilsētā un pagastos. "Velku biedrība", sākotnēji veidojusies kā interesentu grupa, vēlāk kā kristīgā bezpeļņas organizācija, kas īpaši rūpējas par ģimenēm, kurās aug bērni.

"Mēs aicinām trūcīgās ģimenes nākt uz Gulbenes novada Sociālo dienestu, lai saņemtu šā sūtījuma pakas. Iespēju saņemt šīs pārtikas pakas mums piedāvāja kolēģi no Alūksnes novada sociālās palīdzības dienesta. Alūksnes sociālais dienests no "Velku biedrības" bija saņēmis ārkārtīgi lielu  šo galešu sūtījumu, tāpēc pusi no tā atveda mums," stāsta Gulbenes novada sociālā dienesta vadītāja Marija Kalvāne.

Galešu paciņas ir sapakotas lielākās pakās, kas tiek dalītas arī pagastu pārvaldēm, lai tās dalītu tālāk trūcīgajām ģimenēm.

M.Kalvāne stāsta, ka šobrīd pēc sūtījuma ieradušās tikai dažu pagastu pārvaldes, tāpēc tiek mudinātas būt aktīvākām.

"Galetes labi garšo kopā ar tēju, tāpēc domāju, ka bērniem tās patiks grauzt. Šim pārtikas produktam ir ilgs izlietošanas termiņš, jo tas nebojājas," piebilst M.Kalvāne.

Ģimenes, kam ir trūcīgās ģimenes statuss, reizē ar šā sūtījuma paku var saņemt, ja tas vēl nav izdarīts, arī pārtikas pakas, ko dala Latvijas Sarkanā Krusta Gulbenes novada komiteja.   

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu