Lieldienu pēcpusdienā uzspīdējusi saule (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lieldienu pēcpusdienā Kurzemes rietumos spoži spīd saule, Liepājā, Ventspilī un arī lielākajā daļā Vidzemes sniegs nokusis, bet vietām Kurzemes austrumos un daudzviet Zemgalē turpinās neliela snigšana un putināšana, gaisa temperatūra svārstās ap nulli, ziemeļu vējš brāzmās pūš līdz 15 metriem sekundē. Aizvien notiek sniega tīrīšana no ceļiem, brauktuves tiek kaisītas.

Braukšanas apstākļi dažviet joprojām apgrūtināti

Braukšana pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem vietām Kurzemē un Zemgalē saglabājas apgrūtināta, jo turpina nedaudz snigt un puteņot, daži mazākie ceļi vēl nav attīrīti no biezās sniega kārtas, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» apkopotā informācija.

Braukšanas apstākļi uz Latgales un Vidzemes ceļiem ir apmierinoši, brauktuves mitras vai slapjas.

Dienas pirmajā pusē sniega segas biezums sasniedza 15 centimetrus

Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju teikto vietām Auces, Brocēnu, Dobeles, Jaunpils, Saldus un Tukuma novadā sniega segas biezums dienas pirmajā pusē pārsniedza 15 centimetru. Daži ceļi bijuši neizbraucami.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā biezākā sniega sega svētdienas rītā konstatēta Dobelē un Mērsragā, kur ap pulksten deviņiem bija deviņi centimetri sniega un snigšana turpinājās. Savukārt Kehrā - nelielā pilsētā Harju apriņķī Igaunijas ziemeļu daļā - Lieldienu rītā izmērīta pat 27 centimetrus dziļa sniega kārta, liecina Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta dati.

Vakarā kļūs vēsāks

Gaisa temperatūrai vakarā pazeminoties, slapjie ceļi apledos, brīdina sinoptiķi.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras, turklāt laikapstākļu ietekmē ceļa stāvoklis var strauji mainīties. Uz daudziem vietējiem un atsevišķiem reģionālās nozīmes autoceļiem ir spēkā transportlīdzekļu maksimālās masas ierobežojumi.

No rīta Dobelē un Mērsragā bija 9 centimetru sniega sega, Igaunijā - 19

Jau ziņojām, ka sniega segas biezums Dobelē un Mērsragā Lieldienu rītā ap plkst. 9 bija deviņi centimetri un snigšana vēl turpinās. Pēdējā diennaktī vairāk sasnidzis Igaunijā, kur valsts centrālajā un ziemeļu daļā izveidojusies līdz 19 centimetriem dziļa sniega kārta, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Otrajās Lieldienās vēl nedaudz snigs

Otrajās Lieldienās būs neliels mākoņu daudzums, naktī valsts austrumos vietām vēl nedaudz snigs. Vējš pārsvarā būs lēns, Latgalē tas pūtīs no ziemeļiem, Kurzemē - no dienvidiem.

Agrā pirmdienas rītā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -3..-10 grādiem, lielākais sals gaidāms Rietumlatvijā. Vietām, iespējams, tiks sasniegts jauns 9.aprīļa aukstuma rekords. Dienas gaitā saule gaisu sasildīs līdz +2..+7 grādiem.

Naktī uz otrdienu gaiss atdzisīs līdz -1..-6 grādiem, valsts austrumu daļā vietām iespējami -8..-9 grādi, bet 10.aprīļa pēcpusdienā, sildot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +6..+11 grādiem. Otrdien vairāk mākoņu būs Kurzemē, nokrišņi nav gaidāmi. Dienas gaitā valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē.

Trešdien gaiss iesils līdz +15

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm trešdienas nakts vairs nebūs aukstāka par -1..+4 grādiem, dienā gaiss sasils līdz +10..+15 grādiem. Austrumlatvijā saglabāsies pārsvarā skaidrs laiks, citviet būs daudz mākoņu un vietām iespējams neliels īslaicīgs lietus.

Arī turpmākajās dienās prognozēta līdzīga gaisa temperatūra. Nedēļas nogalē, visticamāk, kļūs nedaudz vēsāks un brīžiem līs.

Saulainas Lieldienas jūsu sirdīs!

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu