Trīs mēnešus vecu kucīti bez pārtikas un ūdens uz nedēļu pamet ieslēgtu dārza mājā (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni trīs mēnešus jauna kucīte tika ieslēgta pamestajā dārza mājiņā bez pārtikas un ūdens septiņu dienu garumā. “Kāpēc tā? Ko sliktu un nepareizu es esmu izdarījusi? Par ko mani tā soda? Kad man atnāks pakaļ,” izmisīgi mēģināja saprast mazs sunītis.

Labsirdīgā pensionāre, izdzirdot kucēna smilkstēšanu, izlauza lodziņu un brauca katru dienu barot sunīti. Sākotnēji kucīte baidijās un slēpās aiz dārza mājiņā noliktajiem gružiem. Katrā cilvēkā viņa saskatīja pāridarītāju, kurš atkal bļaus, sitīs un tad pametīs.

Tomēr, jau aptuveni pēc nedēļas kucīte, vārdā Penelope, saprata, ka sievietes siltās rokas nes barību un ūdeni, bet sievietes stingrā, bet siltā balss uzstājīgi piedāvā kucītei palīdzību. Palēnām Penelope pārstāja baidīties no savas barotājas un devās tai rokās, pagaidu saimniece tad aizveda sunīti uz savu dzīvokli Rīgā.

Sunīte tika atrādīta vetārstam, kurš konstatēja, ka Penelope ir nobadināta un uz to brīdi viņas mazā sirsniņa nav spējīga uzņemt vēl vienu stresu, ka ir saistīts ar jaunu māju un saimnieku meklēšanu. Līdz ar to tika pieņemts lēmums paturēt Penelopu pagaidu mājās, barot viņu ar vitamīniem un spēcinošo pārtiku un tikai tad meklēt saimniekus.

Pagāja kādas 3 nedēļas, Penelope atlaba, palika nedaudz apaļīgāka un jau sāka vairāk līdzināties dzīvespriecīgam kucēnam. Viņas brūnajās actiņās parādijās dzīvesprieks, kas tik ļoti ir raksturīgs kucēniem, vēlme izzināt pasauli, skriet, lēkāt un pat grauzt pavadiņu. Kau gan jāsaka, ka pavadiņa Penelopei it nemaz nav vajadzīga, jo no savas pagaidu saimnieces tā neatkāpjas ne soli.

Ir pienācis laiks meklēt Penelopes īsto Saimnieku, kurš nekad nenodos. Nekad nepametīs. Nekad neaimirsīs. Apzināti nedarīs pāri.

Pašlaik Penelope atzīst tikai savu pagaidu saimnieci un tās mājdzīvnieku - pekinieti. Sunīte nav agresīva pret citiem cilvēkiem un dzīvniekiem, viņai tikai baidās no svešajiem. Tajā pat laikā mēģina nolaizīt svešinieku sejas, kas apstājas viņu noglaudīt un uzklausīt viņas dzīves stāstu.

Penelopes saimniekam ir jābūt pacietīgam un mīlošam. Ir jāsaprot, ka sunītes sirdī valda neuzticība pret visiem cilvēkiem - pāridarītājiem un viņas draudzība ir jāiekaro. Tomēr, ja tas izdodas, Penelope neatlaidīgi sekos savam saimniekam un dāvās viņam vislielāko mīlestību, kas viņas mazajā sirsniņā ietilpst iekšā.

Izaugot Penelope būs neliela auguma sunīte.

Pagaidu saimnieces telefons ir 67451615, 20086660. Sunīti var apskatīt Rīgā, Mazā Stacijas ielā (Iļģuciema sākums)

Potenciālajam saimniekam gribu atgādināt, ka suns - tas nav prieks uz vienu vai pieciem gadiem. Tā ir atbildība un rūpes vismaz uz 15 gadiem. Pirms ņemt kucēnu, padomā, vai esi gatavs mīlēt un rūpēties par suni turpmākus 15 savas dzīves gadus?

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu