Austrālijā plūdu dēļ izsludināta evakuācija (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tūkstošiem austrāliešu sestdien dots rīkojums evakuēties no plūdu apdraudētajiem apvidiem Jaundienvidvelsas štatā.

Štata Glābšanas dienests vēsta, ka evakuācijas rīkojumus saņēmuši 3500 cilvēki, piebilstot, ka plūdi, kurus izraisījušas spēcīgās lietusgāzes, kas novedušas pie upju iziešanas no krastiem, skāruši 75% pavalsts teritorijas.

Tostarp plūdi apdraud Sidnejas ziemeļrietumu priekšpilsētas Ričmondas apkārtnē, kur evakuētas vairākas zemās vietās esošās mazpilsētas, pārvietojamo mājiņu parki un atsevišķas viensētas.

Varasiestādes vēsta, ka Jaundienvidvelsas dienvidu daļā trīs dienu laikā nokrišņu daudzums sasniedzis 200 milimetrus un ka nedēļās nogalē lietusgāzes turpināsies.

Visā štatā aptuveni 2300 cilvēki jau nonākuši izolācijā no ārpasaules, taču līdz šim tūlītējas glābšanas operācijas bijušas nepieciešamas tikai 40 gadījumos.

Spēcīgas lietusgāzes piemeklējušas arī Viktorijas štatu valsts dienvidos, kur kāpjošais ūdenslīmenis izolējis vairākas mazpilsētas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu