Sals daudzviet Latvijā pārsniedzis 25 grādus; Daugavpilī -28

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdienas rītā daudzviet valsts austrumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -25..-28 grādiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ainažos šorīt plkst.8 valdīja mīnus 27 grādu spelgonis, Rūjienā un Zosēnos - mīnus 26 grādu sals, bet Jelgavā, Bauskā, Rēzeknē, Madonā un Zīlānos gaisa temperatūra bija mīnus 25 grādi, informē meteoroloģijas centrs.

LVĢMC novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra plkst.8 reģistrēta Daugavpils meteoroloģiskajā stacijā, kas atrodas ārpus pilsētas un kur tobrīd bija -28,2 grādi. -27..-28 grādi fiksēti arī vietām citviet Latgalē un Vidzemē, jo sevišķi Vidzemes ziemeļos. Nedaudz zem -25 grādiem gaisa temperatūra pazeminājās arī Rīgas apkaimē un dažviet Zemgalē.

Daudzviet Kurzemē un Zemgales rietumos ir mākoņi un migla, tādēļ tur gaisa temperatūra pārsvarā nenoslīdēja zemāk par -16...-20 grādiem, Ventspils ostā bija tikai -13,7 grādi. Redzamība vietām Talsu apkaimē no rīta samazinājās līdz 200 metriem, patlaban migla izklīst. Daudzviet Rietumlatvijā izveidojusies bieza sarma. Pārējā Latvijā saglabājas lielākoties skaidrs laiks. Vēja praktiski nav.

Rīgā -24..-17

Rīgā neliels mākoņu daudzums un dūmaka, pūš pavisam lēns dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra no rīta pazeminājās līdz aptuveni -20 grādiem, pilsētas centrā bija tikai -17 grādu, bet lidostā «Rīga» reģistrēti -23,9 grādi, citviet Pierīgā gaiss atdzisa līdz -22..-27 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,7 grādiem Pāvilostā līdz -11,9 grādiem Bauskā.

Austrumeiropā -40..-33

Daudzviet Eiropā - no Krievijas austrumos līdz Lielbritānijai un Spānijai rietumos - krituši kārtējie aukstuma rekordi, zemākā gaisa temperatūra fiksēta Krievijas dienvidu daļā - vienuviet starp Volgogradu un Voroņežu pat -40 grādu. Sestdienas rītā Baltkrievijā sals pastiprinājās līdz 33 grādiem, -30 grādu atzīme kārtējo reizi pārsniegta arī Ukrainā.

Skandināvijā +8

Savukārt neierasti silts laiks ir Skandināvijā. Zviedrijas ziemeļos reģistrēti +5 grādi, bet Norvēģijas piekrastē, tostarp valsts galējos ziemeļos, - pat +8 grādi.

Sestdien valsts lielākajā daļā saglabāsies saulains laiks

Sestdien Latvijas lielākajā daļā saglabāsies saulains, bet daudzviet Kurzemē - mākoņains laiks. Vietām Kurzemē gaidāms sīks sniegs.

Dominēs bezvējš, piekrastē pūtīs neliels dienvidu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no -4 grādiem jūras piekrastē līdz -13 grādiem zemākajās Latgales un Vidzemes vietās.

Rīgā gaidāma saulaina diena ar lēnu dienvidu vēju. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -9 grādiem.

Laikapstākļus Latvijā nosaka plašs augsta spiediena apgabals, atmosfēras spiediens pakāpeniski pazeminās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu