Vietām Latgalē un Vidzemē reģistrēts 24 grādu sals

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā naktī un svētdienas rītā zemākā gaisa temperatūra, -24,1 grāds, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā reģistrēta Daugavpils meteostacijā Lociku ciematā.

Savukārt saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem zemākā temperatūra fiksēta Kārsavā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -24,5 grādiem. Apes novada Virešos reģistrēti -23,9 grādi, bet Igaunijas dienvidaustrumos netālu no Latvijas robežas - pat -27 grādi, liecina dati no autoceļu meteostacijām.

-21 grāds reģistrēts daudzviet Latvijā, tostarp vietām Zemgalē un Rīgas tuvumā - Ādažu, Cekules un Garkalnes apkaimē. Mazākais sals bija Kurzemē, kur pārsvarā nebija aukstāks par -16 grādiem.

Vissiltāk Kolkā

Svētdien plkst. 8 gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no -7,4 grādiem Kolkā, kur vējš nes siltumu no Rīgas jūras līča, līdz -23,8 grādiem Daugavpils meteoroloģiskajā stacijā.

Atmosfēras spiediens jūras līmenī ir no 785 dzīvsudraba staba milimetriem Liepājā līdz 790 milimetriem Alūksnē. Pēdējoreiz tik augsts gaisa spiediens Latvijā bija 2008.gada 4.janvārī.

Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš. Debesis virs Latvijas ir pārsvarā skaidras.

Rīgā -15 grādu sals

Rīgā pūš neliels austrumu vējš ar brāzmām līdz četriem metriem sekundē, gaisa temperatūra pilsētas centrā ir -14..-15 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -12,9 grādiem Dobelē līdz -6 grādiem Mērsragā un -3,8 grādiem Kolkā.

Anticiklona centrā Krievijas ziemeļrietumos un Somijas austrumos atmosfēras spiediens svētdienas rītā paaugstinājies līdz 795 dzīvsudraba staba milimetriem, gaisa temperatūra tur vietām pazeminājusies līdz -35..-37 grādiem. Liels aukstums aptvēris visu Austrumeiropu, tostarp Karpatos Rumānijā un Ukrainā gaiss vietām atdzisis līdz -27 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu