Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Brīdina par lielu aukstumu; iespējams -25 grādu sals

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējās dienās piedzīvotais šoziem nebijušais aukstums turpināsies. Turklāt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa portālam TVNET sacīja, ka tuvākajās dienās kļūs vēl aukstāks.

«Lielākais aukstums vēl nav sācies. Būs vēl aukstāks,» viņa sacīja un prognozēja, ka sala maksimums gaidāms janvāra pēdējās un februāra pirmajās dienās.

Nākamnedēļ Latvijas austrumos gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -20 vai vēl vairāk grādiem.

Naktīs termometra stabiņš rādīs -18 līdz -23 grādus.

Bet pa dienu temperatūras maksimums būs -13 līdz -18 grādi.

Iespējami divi varianti

Savukārt pirmajā pilnajā februāra nedēļā iespējami laika apstākļu varianti.

Iespējams, pirmajā februāra dekādē saglabāsies sals un gaisa temperatūra var noslīdēt līdz pat -25 grādiem. Taču otrs variants ir, ka pēc 3., 4. februāra vējš iegriezīsies no rietumiem un sals mazināsies.

Pagaidām gan nav iespējams precizēt, kurš no šiem variantiem īstenosies dzīvē.

Vai gaidāms sniegs?

Krūmiņa arī pastāstīja, ka tuvākajā nedēļā sinoptiķi snigšanu un puteņus neprognozē. Visticamāk, debesis skaidrosies un

tuvākā nedēļa paies bez sniega, bet saulaina.

Cik biezs ir ledus?

Centra pārstāve zināja stāstīta, ka ledus Latvijas upēs jau ir sācis veidoties, taču pagaidām tas vēl ir tik plāns, ka Latvijas speciālisti pēc drošības instrukcijām nedrīkst uz tā kāpt, lai mērītu ledus biezumu.

No Krievijas kolēģiem saņemta informācija, ka kaimiņvalsts teritorijā ledus biezums Daugavā ir 7 centimetri.

Aukstākā nakts aizvadīta Alūksnē, bijis -14 grādu sals

Aukstākā nakts aizvadīta Alūksnē, kur gaisa temperatūra noslīdējusi līdz mīnus 14 grādiem, līdz ar to šī šoziem bijusi pagaidām zemākā gaisa temperatūra naktī.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija, aizvadītajā naktī gaisa temperatūra Vidzemē un Latgalē bijusi mīnus 12, mīnus 14 grādi, bet Kurzemē - mīnus 5, mīnus 9 grādi.

Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš ar vidējo ātrumu 2-6 metri sekundē, Kolkā brāzmās līdz desmit metriem sekundē.

Ceturtdienas rītā Baltkrievijas austrumos gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -20 grādiem, Piemaskavā - līdz -24, vietām citviet Krievijas Eiropas daļā - līdz -34 grādiem

Uz augšu