Zinātnieki mainījuši uzskatu par amerikāņiem (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmie cilvēki Amerikā parādījušies par 30 tūkstošiem gadu agrāk, nekā tika uzskatīts līdz šim — tā secinājuši britu zinātnieki, kas apgalvo, ka par to liecina pēdu nospiedumi, kas saglabājušies sastingušajā lavā kādā pamestā Meksikas karjerā. Speciālisti uzskata, ka pirmie iemītnieki Amerikas kontinentā ieradušies pa jūru, nevis sauszemi.

Saskaņā ar teoriju, kam šobrīd piekrīt lielākā daļa zinātnieku, pirmie Amerikas iedzīvotāji kontinentā ieradušies pirms aptuveni 12 500 gadu. Pastāv uzskats, ka viņiem izdevies pāriet no Austrumsibīrijas uz Aļasku. Savukārt Karaliskās biedrības zinātniskajā izstādē ir redzami pilnīgi jauni dati.

Silvijai Gonsalesai no Džona Mūra vārdā nosauktās Liverpūles universitātes izdevies noskaidrot to pēdu vecumu, kas 2003. gadā atrastas vienā no pamestajiem karjeriem, kas atrodas 130 kilometru attālumā uz dienvidaustrumiem no Mehiko. Speciāliste apgalvo, ka "pirmie amerikāņi" bijuši visai ziņkārīgi, jo viņu pēdas atradušās tieši sena vulkāniska ezera krastā. Gonsalesa saka: "Visticamāk, viņi gājuši pa jauno krastu, kas parādījās pēc vulkāna izvirduma."

Pēc visa spriežot, pēdas pārklājās ar jaunu pelnu un ezera nogulšņu kārtu, bet vēlāk, kad ezerā ūdens līmenis cēlies, tās kļuvušas cietas kā cements. Pēc Gonsalesas domām, pirmie Amerikas iedzīvotāji šeit ieradušies pa ūdeni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu