ANO brīdina: Kaitējums dabai var kļūt neatgriezenisks (18)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Uz planētas strauji samazinās dzīvībai nozīmīgi dabas reģioni un videi nodarītais kaitējums drīz var kļūt neatgriezenisks, ar ziņojumu par pasaules bioloģisko daudzveidību pirmdien nāca klajā ANO.

Turpinoties vides degradācijai, pasaule lēnām tuvojas slieksnim, aiz kura tiks nodarīts neatgriezenisks kaitējums vairākiem dabas procesiem, piemēram, klimatam vai pārtikas ķēdei, nozīmīgām ekosistēmām, sacīts ziņojumā.

Mežu izciršana, piesārņojums un pārlieku aktīva ekspluatācija būtiski ietekmē zemes visjutīgākos reģionus, tostarp Amazones lietus mežus, ezerus un koraļļu rifus.

Ziņojumā izmantoti 110 dalībvalstu nacionālie ziņojumi par 2002.gadā pieņemtās deklarācijas par bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu īstenošanas gaitā veiktajiem pasākumiem.

"Neviena valsts pasaulē nav sasniegusi šos mērķus, mēs zaudējam bioloģisko daudzveidību līdz šim nepieredzētā ātrumā," žurnālistiem sacīja ANO konvencijas "Par bioloģisko daudzveidību" izpildsekretārs Ahmeds Džoglafs.

2002.gadā konvencijas dalībvalstis parakstīja deklarāciju, apņemoties kopīgiem spēkiem līdz 2010.gadam samazināt augu izzušanas ātrumu pasaulē.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu