12.janvāra zemestrīcē Haiti gājuši bojā līdz pat 300 000 cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Traģiskajā 12.janvāra zemestrīcē Haiti gājuši bojā 250 līdz 300 tūkstoši cilvēku, ceturtdien paziņoja ANO misijas vadītājs šajā valstī Edmons Mulē. Līdzšinējais Haiti valdības oficiāli apstiprinātais upuru skaits bija vairāk nekā 220 tūkstošu cilvēku.

"Vakar apritēja 100.diena kopš postošās zemestrīces, kas satricināja Haiti, laupot dzīvību 250 līdz 300 tūkstošiem cilvēku," apliecināja Mulē.

Turklāt, pēc organizācijas aplēsēm, dabas stihija ievainojusi aptuveni 300 tūkstošus cilvēku, vēl vairāk nekā pusmiljonu atstājot bez pajumtes.

Lai gan Haiti "ir uz pareizā" atjaunošanas ceļa, Mulē atzina, ka viņš ir "pieticīgi optimistisks", mudinot atbilstoši novērtēt turpmākos izaicinājumus un uzdevumus.

Kā LETA jau vairākkārt ziņoja, 12.janvārī nabadzīgo Karību jūras valsti satricināja septiņas balles spēcīga zemestrīce, nodarot plašus postījumus un prasot milzīgus cilvēku upurus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu