Lielupē ūdens līmenis turpina celties; situācija kļūst arvien kritiskāka (83)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ūdens līmenis Lielupē šodien plkst.12 Jelgavas pilsētā sasniedzis 3,09 metrus, informēja pašvaldības aģentūrā "Pilsētsaimniecība". Līdz kritiskajai ūdens līmeņa atzīmei, kad varētu applūst lielas pilsētas teritorijas - 3,50 metriem - atlicis mazāk par pusmetru.

Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju

Ūdens līmenis Lielupē turpina celties. Civilās aizsardzības apvienotās komisijas ārkārtas sēdē, kurā tika apspriesta plūdu situācija Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā, speciālisti vienojušies, ka situācija tiek vērtēta kā nopietna.

24.martā ir slēgts ceļa posms Jelgava-Zaļenieki, jo pāri šosejai pūst ūdens.

Komisijas sēdē tika nolemts brīdināt pilsētas skolas, bērnudārzus, sociālās aprūpes centru, cietumu par iespējamiem plūdu draudiem.

Īpaši situācija tiks kontrolēta Jelgavas Valsts ģimnāzijas apkaimē. Operatīvo dienestu pārstāvji brīdinās arī iedzīvotājus, kas dzīvo 1., 2., 3., 4., 5.līnijā.

Iedzīvotājiem par draudu situāciju jāziņo glābšanas dienestam 112 vai pašvaldības policijai pa tālruni 63028550. Ja nav iespēja sazināties citādi, jāizkar gaiša auduma karogs.

Jaunākā informācija liecina, ka ledus pašlaik sablīvējies pie Vircavas ietekas iepretim Upes ielai, kas ir applūdusi. Pie Lielupes tilta Jelgavā ledus ir bez kustības.

Civilās Aizsardzības komisija, izvērtējot situāciju, secinājusi, ka Lielupē būtu nepieciešams spridzināt ledu, taču spridzināšana jāveic pie upes ietekas jūrā, lai atbrīvotu ceļu ledum. Ledus spridzināšana augštecē varētu izraisīt neprognozējamas sekas.

Kritiskā ūdens līmeņa robeža ir 350 cm - tad pilsētā varētu applūst lielākas teritorijas.

Plūdi Lielupē traucē elektroenerģijas piegādi

Šorīt, 24.martā, Jelgavas novadā  bez elektronerģijas piegādes kopumā palikuši ir 807 klienti. Visvairāk - 603 klienti bez elektroenerģijas apgādes ir palikuši Jelgavā. "Latvenergo" līdz dienas beigām plāno atjaunot elektroenerģijas piegādi Jelgavas pilsētā.

"Taču jāņem vērā arī laika apstākļi un joprojām pastāvošie plūdu draudi, kuru dēļ, iespējams, nevarēs veikt pilnīgu elektroenerģijas piegādes atjaunošanu," portālam TVNET uzvēra uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis.

Plūdu dēļ Jelgavā evakuēti cilvēki

Plūdu dēļ šonakt Jelgavā evakuēti vairāki cilvēki, tā šorīt LNT  raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis. Šorīt evakuēti vēl vairāki cilvēki, liecina jaunākā informēcija.

Naktī no kāda nama VUGD glābēji uz rokām iznesuši kādu sievieti, evakuēti arī divi vīrieši. Policijas darbinieki arī evakuējuši kādu jaunieti no Veselības ielas un nogādājuši viņu 5.dienesta viesnīcā. Šorīt ap plkst.6 no rīta no Veselības ielas evakuēta sieviete un viņas suns. Sirmgalve nogādāta 5.dienesta viesnīcā, bet suns Veterinārmedicīnas fakultātē.

Pencis atzina, ka

Jelgavā situācija ar plūdiem ir vissarežģītākā un, lai nerastos dzīvībai bīstamas situācijas, viņš aicināja iedzīvotājus izvērtēt situāciju un plūdu draudu gadījumā laikus pamest savas dzīvesvietas.

Ledus Lielupē pašlaik apstājies pie Vircavas ietekas iepretim Upes ielai, savukārt pilnībā applūdusi Pils sala Jelgavā. Applūdusi ir arī Upes iela, pie kuras apstājies ledus. Pie Lielupes tilta Jelgavā ledus pagaidām ir bez kustības.

Šorīt plkst.9 ūdens līmenis Lielupē sasniedzis 3,05 metrus, kas tiek uzskatīts par II pakāpes riska plūdiem Jelgavā.

Savukārt Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs informēja, ka Jelgavas novadā lielākajā daļā upju naktī ūdens līmenis cēlies vidēji par 20-30 centimetriem, vairākās vietās applūduši ceļi un apturēta satiksme. Lielupē ūdens līmenis naktī cēlies par 20 centimetriem.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu