Jelgavā plūdi vēršas plašumā, vairāk kā 100 māju bez elektrības (47)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jelgavā plūdi vēršas plašumā - applūdusi brauktuve 6.līnijā, bet Pasta salā pie tuneļa ledus, "nākot" krastā, nolauzis koku un saliecis gaismas laternu. Pagaidām neviens iedzīvotājs evakuēties nevēloties. Pašvaldības policija strādājot pastiprinātā režīmā un pārbaudot visus iedzīvotāju ziņojumus par plūdu situācijām.

Papildināts ar jaunāko informācija no Latvenergo uz 24.marta rītu

Trešdien no rīta Dienvidu reģionā bez elektroenerģijas bija palikuši 807 AS "Latvenergo" klienti, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Plūdi Jelgavā uz 23.martu

Jau otrdien no rīta Jelgavā bija vairākās vietās applūdušas mājas, uz ceļiem izveidojušies iegruvumi, vairākās mājās plūdu dēļ nācies atslēgt elektrību.

Kā aģentūra LETA uzzināja pašvaldības aģentūrā "Pilsētsaimniecība", šodien līdz plkst.15 Lielupes ūdens līmenis bija sasniedzis 262 centimetrus, kas tiek uzskatīts par otrās pakāpes riska plūdiem Jelgavā. Šāda situācija, pēc statistikas datiem, atkārtojas reizi četros gados vai retāk.

Pašreiz applūdušas un slēgtas ir vairākas ielas - Būriņu ceļš, Bāra ceļš, Vītolu ceļš, Pogu lauku ceļš aiz Lakstīgalas ielas, Pasta sala, Zanderu ceļš, Sniega iela un tās pieguļošās ielas, Lediņu ceļš, Kārniņu ceļš, Upes iela, 6.līnija, Pils iela, Staļģenes iela, Straumes iela un Romas iela no Gatves ielas. Slēgtajos ielu posmos tiek izvietotas braukšanas aizlieguma zīmes.

Kalnciema ceļa un Slokas ielas caurtekas ir nosprostotas, lai Lielupes palu ūdeņi nenopludinātu pieguļošos rajonus.

Jelgavas iedzīvotājiem plūdu apdraudējuma gadījumā:

Jjāzvana Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112 vai Jelgavas Pašvaldības policijai pa dežūrtālruni 63028550. Šie dienesti nodrošinās turpmākos glābšanas darbus.

Iedzīvotāju evakuācijas gadījumā pašvaldība jelgavniekiem nodrošinās pagaidu izmitināšanu. Evakuējoties iedzīvotājiem līdzi jāņem dokumenti, nauda, nelieli pārtikas krājumi, nepieciešamais apģērbs un pirmās nepieciešamības priekšmeti.

Plūdu gadījumā glābšanas un seku novēršanas darbus pilsētā un novadā koordinēs apvienotā Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada, Ozolnieku novada Civilās aizsardzības komisija, kuras priekšsēdētājs ir Jelgavas mērs Andris Rāviņš.

Gatavojoties plūdiem, ir jāzina:

1. Laikus jānoskaidro pašvaldības palīdzības tālruņa numurs;

2. Sadzīves lietas no pagrabtelpām un pirmā stāva jāpārvieto uz augšējiem stāviem vai bēniņiem;

3. Laikus jāsagatavo evakuācijai izmantojamie transportlīdzekļi,

4. Evakuējoties līdzi vajadzētu paņemt dokumentus, naudu, kā arī citas vērtīgās lietas;

5. Par tiešu plūdu apdraudējumu jāzvana arī glābšanas dienestam pa tālruni 112;

Atteikums evakuēties no plūdu skartajām vietām būs jāapstiprina rakstiski, līdz ar to atbildība par savu drošību gulsies uz pašu pleciem.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu