Karstuma viļņa kulminācija gaidāma svētdien un pirmdien: jaunākās prognozes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Visaugstākā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma svētdien un pirmdien, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes. Naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +18..+23 grādiem, dienas laikā valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pārsniegs +30 grādu robežu, vietām sasniedzot +34 grādus.

Prognozes par lietus un negaisa mākoņu veidošanos aizvien ir mainīgas. Pērkona negaiss iespējams vietām visos reģionos, visstiprākās lietusgāzes prognozētas svētdienas pēcpusdienā un vakarā Kurzemē. Daļā valsts pastiprināsies sausums un ugunsbīstamība.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei karstums līdz aptuveni +30 grādiem Latvijā turpināsies visu nākamo nedēļu. Gaiss vairs nebūs tik sutīgs, nakts un rīta stundas kļūs vēsākas.

Kā ziņots, gada karstākais periods sestdien sācies ar īpaši siltu nakti - minimālā gaisa temperatūra bija no +17 grādiem Zilupes apkaimē līdz +22..+23 grādiem galvaspilsētā un Kurzemes novados pie Rīgas jūras līča. Sestdien, starp mākoņiem karsējot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+32 grādiem.

Šīs vasaras karstums ir pielīdzināms 2010. un 2014.gada svelmei. 2010.gada vasara kļuva par karstāko novērojumu vēsturē, tveice valdīja no jūnija beigām līdz augusta vidum, savukārt 2014.gada augusta sākumā Kurzemē tika sasniegts Latvijas absolūtais karstuma rekords - termometra stabiņš pakāpās līdz +36,5 grādiem Rucavā un līdz +37,8 grādiem Ventspils ostā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu