Austrumlatvijā piektdien reģistrēti vairāk nekā 8000 zibeņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdiena bija astotā diena pēc kārtas, kad kādā novērojumu stacijā pārspēts dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords, pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šoreiz rekords labots tikai Rēzeknē, kur vienos dienā termometra stabiņš pakāpās līdz +31,6 grādiem, tādējādi pārspējot 2014.gada rekordu - pirms četriem gadiem gaisa temperatūra Rēzeknē 3.augustā sasniedza +30,7 grādus.

Jau stundu vēlāk gaisa temperatūra Rēzeknē lietus ietekmē pazeminājās par desmit grādiem, sešos vakarā gaiss pilsētā bija atdzisis līdz +19 grādiem.

Piektdien daudzviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā bija lietusgāzes un pērkona negaiss, valstī kopumā reģistrēti vairāk nekā 8000i zibens uzplaiksnījumu, liecina "Blitzortung.org" dati.

Vietām lija stipri. Jēkabpilī vairākas lietusgāzes atnesa 25 milimetrus nokrišņu, atbilstoši meteoroloģiskā radara informācijai Līvānu pusē lija vēl stiprāk. Saskaņā ar AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartes datiem Līvānu novadā reģistrēts arī lielākais avārijas atslēgumu skaits elektrotīklā.

Sociālajos tīklos publicētās fotogrāfijas liecina, ka vietām īslaicīgi applūdušas zemākās vietas un kritusi krusa.

Piektdienas vakarā valsts lielākajā daļā ir skaidras debesis, bet vietām austrumu novados - galvenokārt Latgalē - vēl līst un dārd pērkons.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija no +25..+26 grādiem daļā piekrastes līdz +31..+32 grādiem valsts dienvidu, dienvidaustrumu novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu