Pirmdiena Latvijā būs vēsākā diena kopš jūlija pirmās puses; dienvidu rajonos joprojām būs karsti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdiena Latvijā būs vēsākā diena kopš jūlija pirmās puses - gaisa temperatūra daudzviet Latvijā nav gaidāma augstāka par +23. Tomēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka dienas vidū dažviet joprojām būs karsti un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27 grādiem.

Pirmdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis un atsevišķās vietās Kurzemē un Vidzemē īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Pūš lēns rietumu, dienvidrietumu vējš.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +13..+16 grādu, siltāks laiks saglabājās vietām piekrastē, tai skaitā Liepājas ostā nekļuva vēsāks par +22 grādiem. Deviņos rītā gaidāmi +18..+23 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums un lēns vējš, gaisa temperatūra saullēktā bija +14..+16 grādu.

Pirmdienas gaitā mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs, dažviet iespējamas arī pērkona lietusgāzes.

Rietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metru sekundē.

Rīgā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +25..+26 grādiem, rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11 metriem sekundē un nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 756-758 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka lielā daļā Latvijas mežu saglabājas augsta ugunsbīstamība.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +23..+27 grādi, Zemgalē līdz +29 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.augustā bija +44..+45 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -1 grāds kalnos Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu