Mežā – ministru ēnu kabinets (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sekojot līdzi valsts aktualitātēm, meža zvēri izveidojuši paši savu alternatīvu ministru kabinetu, kļuvis zināms "Latvijas Avīzei". Ministru prezidents SESKS. Sesks nodrošinās valdības stabilitāti. Nevēloties ķēpāties ar smakām, neviens tam neķersies klāt un nemēģinās nomest un noēst.

Aizsardzības ministrs KURMIS. Bažas par kandidatūru gan varētu radīt tas, ka mazais melnais tranšeju racējs ne visai labi sadzīvo ar kādu ietekmīgu Tautas partijas oligarhu, kurš savulaik pat veltījis veselu monogrāfiju kurmju apkarošanai.

Ģimenes un bērnu lietu ministrs LĀCIS. Nesenie satraucošie fakti Līgatnē un Rīgas zooloģiskā dārza filiālē Kalvenē apliecina, ka ķepaini "neņem" parastas kontracepcijas metodes. Lācis apsola atrisināt demogrāfisko situāciju valstī.

Finanšu ministre BITE. Tērptas vienādās svītrainās uniformās, darba bites ik rītu izlido no stropa ievākt nektāra "nodokļus" no ziediem. Tā rezultātā top medus, ko kāro visi.

Iekšlietu ministre LAPSA. Kūmiņi ir vieni no visbiežāk sastopamajiem zvēriem mūsu mežos. Lapsas ir visur. Tās redz visu. Ja citādi nevarēs, pratīs kaut vai ar viltu izvilināt sieru no zaglīga knābja.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs TARPĀNS. Savvaļas zirgs sola saglabāt tradicionālo lauku ainavu un nepieļaut pļavu aizaugšanu. Pret šaubīgiem pašvaldību lēmumiem, pieļaujot apbūvi kāpās, cīnīsies kopā ar draugiem, pārejot pāri nelikumīgajām celtnēm un noslaukot tās no zemes virsas.

Veselības ministrs PURVA BRUŅURUPUCIS. Visveselīgākais vai vismaz visilgāk dzīvojošais mūsu faunas pārstāvis. Runā, ka varot sasniegt pat simt gadu vecumu. Labi jutīsies dziļā purvā, kur nonākusi veselības aprūpes sistēma, un sola vairākkārt paātrināt pašreizējos tās sakārtošanas tempus.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās LIELAIS BALTAIS GĀRNIS. Vēl pirms pārdesmit gadiem katra šā krāšņā putna ieraudzīšana mūsu zemē bija sensācija. Tagad putnu pētniekiem sāk jau apnikt balto gārņu baru reģistrēšana. Tie mūsu zemē ir labi integrējušies, un visas puses ir apmierinātas.

Ārlietu ministrs ŪDRS. Jau patlaban jaušama Latvijas ūdru desanta ietekme Nīderlandē, kur vairāki mūsu zemē noķerti dzīvnieki pūlas atjaunot vietējo ūdru populāciju. Bažas varētu radīt fakts, ka kādu citu mūsu Ūdri Eiropas diplomāti nesen nepieņēma savā pulkā.

Kultūras ministre ZĪDASTE. Viena no bohēmiskākajām mūsu faunas pārstāvēm, lielākā vai mazākā skaitā ik rudeni ierodas Latvijā, lai mielotos ar labi norūgušām pīlādžu ogām. Vieni no skaistākajiem mūsu putniem, ar ļoti skaistu balsi.

Tieslietu ministrs EZIS. Durstīgi dzēlīgs kā pati Taisnība, adatainis vakaros tekalē apkārt un piespriež bargus cietumsodus, ieslogot tos savā vēderā, visām sastaptajām radībām. Protams, ir dažas, kas savu izmēru dēļ tam nav pa zobam, un ir savs laiks, kad jāatpūšas ziemas miegā.

Zemkopības ministrs ZAĶIS. Viņaprāt, šīs nozares problēmas varētu atrisināt, masveidā iesējot burkānus un kāpostus visu patlaban audzēto kultūru vietā.

Satiksmes ministrs LASIS. Vienmēr prot atrast ceļu uz upi, kurā piedzimis. Sola risināt ar mazajiem HES saistītās ieilgušās sastrēgumu problēmas upēs.

Ekonomikas ministrs BEBRS. Piešāvis roku privatizācijā, ar dambjiem un uzpludinājumiem iegūstot savā īpašumā lielas zemes platības. Nodrošina daudzu citu zvēru dzīvei labvēlīgu vidi.

Izglītības un zinātnes ministre VĀRNA. Tā pārstāv putnu pasaules inteliģenci. Ejot kopsolī ar progresu, tās masveidā no laukiem pārcēlušās uz pilsētām. Skaļi ķērc, taču neviens viņās īpaši neieklausās.

Labklājības ministre VĀVERE. Sola sakrāt riekstus tik daudz, lai nebaltā dienā pietiktu visiem.

Vides ministrs BAIBAKS. Stepes murkšķis gan ir svešinieks mūsu faunā, un tā izbēgšana no kāda audzētāja aploka vasarā radīja bažas par jaunu ekoloģisku katastrofu. Tomēr tas lieliski saprotas ar Zaļās partijas pārstāvjiem, proti, kritušo ministru Emsi, ar kuru to vieno līdzīgi gulēšanas paradumi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu