Krusa vietām noklājusi zemi baltu; sniegpārslas sinoptiķi vēl neprognozē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Prūsis / Twitter

No atsevišķiem gubu mākoņiem Latvijā birst krusa, pēc kuras vietām ir balta zeme, bet sniegpārslas sinoptiķi pagaidām neprognozē.

Par negaidītajiem laikapstākļiem ziņo arī aculiecinieki.

Intensīvākie nokrišņi ir no mākoņiem, kas veidojušies, aukstam gaisam plūstot pār silto Baltijas jūru, tai skaitā Rīgas līci. Pēdējā diennaktī šie mākoņi skāruši Kurzemi un Vidzemi, patlaban sasnieguši arī galvaspilsētu un tuvākajā diennaktī tie gaidāmi arī vietām Zemgalē.

Ziņas par krusu saņemtas gan no Kurzemes, gan Vidzemes. Tostarp pirmdienas priekšpusdienā Liepājā piedzīvots pērkona negaiss un krusa, bet no rīta Saulkrastu apkaimē krusa pārklājusi Tallinas šoseju, liecina aculiecinieku publicētās fotogrāfijas un videomateriāli sociālajos tīklos.

Lokāli iespējama ne tikai krusa, stiprs lietus un pērkons, bet arī sniega graudi, ko dažreiz dēvē par mīksto jeb maigo krusu. Par sniegu parasti sauc tikai sniega pārslas, nevis graudus, un sniegpārslas sinoptiķi pagaidām neprognozē.

Rudeņos un pavasaros nelieli krusas graudi Latvijā ir bieža parādība, savukārt lielgraudu krusa krīt tikai no vareniem negaisa mākoņiem, kas visbiežāk veidojas tveicīgās vasaras pēcpusdienās.

Dažāda veida nokrišņi no gubu mākoņiem vietām Latvijā - galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā - gaidāmi arī otrdien, savukārt trešdien valsti no rietumiem šķērsos plaša lietus zona un plosīsies vējš, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu