Vēja dēļ celsies ūdens līmenis jūrā, Rīgā applūdīs zemākās vietas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Ciklons, kas piektdienas naktī un rītā Latvijai atnesīs ļoti spēcīgu vēju, galvaspilsētā izraisīs būtisku ūdens līmeņa kāpumu, liecina sinoptiķu prognozes.

Ūdens līmenis piektdien ap plkst.10 var sasniegt 140 centimetru virs vidējās atzīmes Baltijas augstuma sistēmā jeb 155 centimetrus Latvijas augstuma sistēmā. Tas būtu aptuveni 20 centimetru virs trešdienas vakarā reģistrētā maksimuma un atbilstu otrā jeb oranžā līmeņa brīdinājuma kritērijam.

Tā kā ciklons virzīsies strauji un vējš dienas vidū pierims, augsts ūdens līmenis būs īslaicīgi un lieli plūdi nav gaidāmi.

Naktī uz piektdienu Rīgā pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, piektdienas rītā tas iegriezīsies no ziemeļrietumiem un drīz vien pierims. Sagaidāms, ka vēja maksimālais ātrums brāzmās galvaspilsētā pārsniegs 20 metru sekundē un pie jūras var sasniegt 28 metrus sekundē.

Brīžiem līs, ar zemu varbūtību iespējamas pērkona lietusgāzes un krusa. Vējš var lauzt kokus un radīt citus nelielus postījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu