Sākot ar otrdienas vakaru, daļā Latvijas atkal būs brāzmains vējš (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdien Latviju šķērsos ciklons, tā ietekmē no otrdienas vakara līdz ceturtdienai vietām valstī - galvenokārt piekrastē - plosīsies vējš, iespējama vētra, prognozē sinoptiķi.

Otrdienas rītā Latvijā ir daļēji apmācies laiks, valsts rietumu un centrālajos novados vietām īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Dažviet manāma dūmaka. Pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra +4..+8 grādi, vietām piekrastē līdz +11 grādiem.

Rīgā mākoņainas debesis, lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra +6..+9 grādi.

Dienas gaitā debesis brīžiem skaidrosies un daudzviet īslaicīgi līs. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10..+14 grādiem.

Rīgā otrdien iespējams neliels īslaicīgs lietus, uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz +13..+14 grādiem.

Vēlā otrdienas vakarā Kurzemē ievērojami pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, jūras malā brāzmās līdz 24 metriem sekundē. Naktī uz trešdienu arī Ziemeļvidzemes krastā gaidāmas dienvidvēja brāzmas līdz 20 m/s.

Stiprākais vējš pūtīs trešdienas pēcpusdienā un vakarā Kurzemes rietumkrastā -

gan Liepājā, gan Ventspilī prognozētas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 25-30 m/s. Vēlā trešdienas vakarā arī galvaspilsētas ziemeļos vēja ātrums brāzmās var pārsniegt 25 m/s.

Ceturtdien vējš pamazām pierims, bet joprojām būs brāzmains.

Vairāk nokrišņu būs trešdien un naktī uz ceturtdienu. Brīžiem līs, gaidāmas arī lietusgāzes un krusa, vietām iespējams pērkona negaiss.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +13..+16 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.oktobrī bija +34 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -13 grādu Alpu kalnos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu