Galēji labējie spēki palielina ietekmi Brazīlijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Galēji labējais politiķis Žairs Bolsonaru svētdien spējis ne vien uzvarēt Brazīlijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā, bet paša pārstāvēto sīkpartiju pārvērst par nopietnu spēku Kongresā.

Bolsonaru pārstāvētā nacionāli konservatīvā Sociāli liberālā partija (PSL) spējusi palielināt savu pārstāvju skaitu Kongresa apakšpalātā no viena līdz 52, liecina pirmdienas rītā publiskotie balsu skaitīšanas rezultāti.

Tādējādi PSL frakcija kļuvusi par otru lielāko Pārstāvju palātā, kas atpaliek vienīgi no kreisās Strādnieku partijas (PT), kuras kandidāts Fernandu Adadu ir galvenais Bolsonaru sāncensis prezidenta vēlēšanās.

Tajā pašā laikā PT pārstāvniecība Kongresa apakšnamā sarukusi no 68 līdz 56 vietām.

Starp jaunievēlētajiem PSL frakcijas locekļiem ir arī Bolsonaru dēls Eduardu, par kuru balsojuši gandrīz divi miljoni vēlētāju.

Tādējādi viņš kļuvis par deputāta kandidātu, kas ieguvis visvairāk balsu visā Brazīlijas vēsturē.

Līdz ar 513 Pārstāvju palātas locekļiem brazīlieši svētdien ievēlēja arī divas trešdaļas no senatoriem un 26 štatu gubernatorus.

46 no 54 ievēlētajiem senatoriem Kongresa augšpalātā nonākuši pirmo reizi, un viņu vidū ir arī Bolsonaru otrs dēls Flavio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu