Svētdien daudzviet Eiropā, tostarp Latvijā, krituši siltuma rekordi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Svētdienas pēcpusdienā Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +19..+21 grādam, pārspējot daudzus siltuma rekordus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 14.oktobrī, bija +19,7 grādi 1979.gadā Jelgavā.

14.oktobra rekords kritis arī galvaspilsētā. Gaisam sasilstot līdz +19 grādiem, labots 1889.gada rekords, kad Rīgā bija +18,4 grādi.

Maksimālās gaisa temperatūras rekordu birums Latvijā sākās 11.oktobrī, tas turpināsies arī nākamnedēļ, prognozē sinoptiķi.

Oktobrim neraksturīgi silto laiku nodrošina gaisa plūsma no dienvidiem, kas saistīta ar spēcīgiem Atlantijas cikloniem, kā arī ar plašu anticiklonu, kas Eiropas lielākajā daļā gādā par saulainu laiku.

Somijas Meteoroloģijas institūts pavēstījis, ka svētdien Somijā sasniegts gan oktobra siltākās nakts, gan siltākās dienas rekords.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra vietām valstī nenoslīdēja zem +14 grādiem, savukārt dienas vidū termometra stabiņš valsts centrālajā daļā pakāpās līdz +20 grādiem.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Somijā reģistrēta oktobrī, bija +19,4 grādi 1985.gada 2.oktobrī.

Savukārt Norvēģijas rietumos jau nakts laikā, parādoties siltajam kalnu vējam fēnam, gaisa temperatūra dažviet paaugstinājās līdz +25 grādiem.

Sestdien Zviedrijas dienvidos saule gaisu sasildīja līdz +24 grādiem.

Siltuma rekordi šonedēļ pārspēti Eiropas lielākajā daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu