Miris lietuviešu teātra un kino aktieris Arūns Storpirštis

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvā 68 gadu vecumā miris pazīstamais teātra un kino aktieris Arūns Storpirštis (Arūnas Storpirštis). Kā ziņu aģentūrai BNS apliecinājis viņa brālis, aktieris Ģedimins Storpirštis, Arūns miris otrdien.

"Viņš slimoja, bet strādāja līdz pat pēdējai dienai - vēl vakar ieskaņoja filmu," stāstījis brālis.

Arūns Storpirštis dzimis 1950. gadā Viļņā. Pēc Lietuvas Valsts konservatorijas, tagadējās Mūzikas un teātra akadēmijas aktieru kursa beigšanas sācis strādāt Jaunatnes teātrī un veidojis lomas tā labākajos iestudējumos - "Un garāka par mūžu diena ilgst", „Mīla un nāve Veronā“, „Prom, kaulainā, prom!, "Pirosmani, Pirosmani".

Līdz pēdējai mūža dienai viņš bijis šā teātra trupas dalībnieks, bet kādu laiku strādājis arī nevalstiskajā Viļņas Lielajā teātrī.

Arūns Storpirštis daudz filmējies gan Lietuvā, gan agrāk arī Padomju Savienībā. Viņš piedalījies tādās filmās kā "Amerikāņu traģēdija", "Zvaigzne ", "Eirāzijas aborigēns" un citās, daudz strādājis televīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu