Ziema Eiropā: no +22 grādiem Kiprā līdz -30 Skandināvijā. Kāds laiks gaidāms pie mums?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no +1 grāda Kolkā līdz -7 grādiem Alūksnē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Zem -3 grādiem gaisa temperatūra noslīdējusi tikai valsts austrumu daļā. Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Debesis apmākušās, nav ievērojamu nokrišņu.

Arī Rīgā saglabājas apmācies laiks, austrumu vējš brāzmās pastiprinājies līdz deviņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra -2 grādi.

No dienvidrietumiem Latvijai tuvojas plaša nokrišņu zona, kas valsti lēnām šķērsos no svētdienas pēcpusdienas līdz otrdienai, prognozē sinoptiķi.

Svētdien un naktī uz pirmdienu snigs un putinās valsts rietumu un centrālajā daļā, pirmdien un otrdien snigšana gaidāma galvenokārt Austrumlatvijā. Lai gan daudzviet snigs ilgstoši, nokrišņi nebūs intensīvi - uzsnigs 2-6 centimetri sniega.

Dienvidaustrumu vējš svētdienas vakarā brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē - līdz 15-17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra svētdien būs +1..-4 grādi.

Rīgā svētdien un pirmdien nedaudz snigs, vairāk snigs un puteņos naktī uz pirmdienu, dienvidaustrumu vējam brāzmās pieņemoties spēkā līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra saglabāsies nedaudz zem nulles.

Pirmdien Kurzemē uzspīdēs saule. Dienvidaustrumu vējš kļūs lēnāks. Gaisa temperatūra būs +1..-3 grādi, austrumu novados līdz -6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka atmosfēras fronte un anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 771 dzīvsudraba staba milimetra Dienvidkurzemes piekrastē līdz 776 milimetriem valsts ziemeļaustrumos.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas lielākajā daļā bija 0..-3 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.decembrī bija +21..+22 grādi Spānijā, Grieķijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -32 grādi Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu