Trešdiena atnesīs vēju, lietu un puteni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maskavas priekšpilsēta ziemā.
Maskavas priekšpilsēta ziemā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 2.janvārī, jūrā pie Kurzemes ziemeļu vējš pāraugs vētrā un ļoti stiprs vējš skars arī Latvijas rietumu un centrālo daļu, tai skaitā galvaspilsētu, brīdina sinoptiķi.

Liela ciklona centrs trešdien no Igaunijas pārvietosies uz dienvidiem, virzoties gar Latvijas un Krievijas robežu, un ciklons kļūs vājāks. Latvijas rietumu un centrālie novadi nonāks tā rietumu malā, kur plosās ziemelis.

Stiprākais vējš 2019.gada pirmajā darbadienā gaidāms dienā un vakarā, kad tā ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā pieņemsies spēkā līdz 15-22 metriem sekundē (m/s), daudzviet piekrastē - līdz 24-29 m/s. Visstiprākais vējš prognozēts Ventspilī, Pāvilostā un Liepājā pie jūras.

Sagaidāms, ka tikai jūrā vēja vidējais ātrums pārsniegs 20 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir vētra. Latvijā prognozēti vien nelieli vēja postījumi. Gaidāms ūdens līmeņa kāpums, bet ne plūdi.

Tuvākajā diennaktī valsts austrumos vējš kļūs lēns, 2.janvāra vakarā tas sāks pastiprināties, bet brāzmās nepārsniegs 17 m/s.

Trešdien debesis klās mākoņi, palaikam līs un snigs. Pamazām visā Latvijā lietus pāries sniegputenī, vietām tas būs stiprs. Braukšanu apgrūtinās gan apledojums, gan redzamības pasliktināšanās putenī. Dažos ceļa posmos veidosies sniega sanesumi, lielākās kupenas būs ceturtdien.

Gaisa temperatūra 2.janvāra pēcpusdienā pazemināsies līdz 0..-3 grādiem.

Rīgā gada pirmajā darbadienā lietu nomainīs sniegputenis, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli. Ziemelis Jūrmalā un galvaspilsētā brāzmās pastiprināsies līdz 21-26 m/s, lielākās brāzmas būs jūras malā.

Jau ziņots, ka 1.janvāra vakarā un 2.janvārī vētra Baltijas jūrā radīs ļoti lielus viļņus, tādēļ Somijas Meteoroloģijas institūts izsludinājis sarkano jeb augstākās pakāpes brīdinājumu. Ziemeļu vēja ātrums brāzmās Baltijas jūras centrālajā daļā pārsniegs 30 metru sekundē un viļņu augstums var sasniegt astoņus metrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu