Kurzemes rietumkrastā vējš brāzmās pastiprinājies līdz 29 metriem sekundē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

2.janvāra rītā Liepājas ostā reģistrētas ziemeļu vēja brāzmas līdz 29 metriem sekundē, un ļoti stiprs vējš pūš visā Kurzemes rietumkrastā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Tā kā vējš pūš paralēli Kurzemes rietumu krastam, stiprākās brāzmas skar tikai jūras malu un tālāk no jūras vējš ir krietni mierīgāks.

Agrā rītā gan Liepājas ostā, gan Ventspils lidostā vēja brāzmu spēks sasniedza 24 m/s.

Spēcīgu vēju Latvijā un vētru Baltijas jūrā izraisījis liels ciklons, kura centrs no Igaunijas pārvietojas uz Vidzemi. Ciklons kļūst vājāks, bet Latvijā dienas laikā vēl gaidāma vēja pastiprināšanās, kā arī ilgstošs sniegputenis, brīdina sinoptiķi.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī Olandē jeb Ālandu salās, Somijas dienvidrietumos, reģistrētas vēja brāzmas līdz 41,6 m/s, kas provizoriski ir jauns rekords Somijai.

Agrā rītā Gotlandē bija vēja brāzmas līdz 35 m/s. Baltijas jūrā netālu no Stokholmas vēja brāzmu spēks naktī sasniedza 37 m/s, bet Zviedrijas piekrastē uz ziemeļiem no Stokholmas - 38,5 m/s.

Baltijas jūrā sinoptiķi izsludināja augstākās pakāpes jeb sarkano brīdinājumu. Latvijā spēkā oranžais brīdinājums, bet nav gaidāmi lieli vēja postījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu