ASV desmit gadus komā nogulējusi sieviete dzemdē bērnu

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Ilgtermiņa veselības aprūpes iestādē Fīniksā, Arizonā, vairāk nekā desmit gadus veģetatīvā stāvoklī aizvadījusi sieviete pērnā gada nogalē laida pasaulē bērnu. Visiem aprūpes centra vīriešu dzimuma darbiniekiem būs policijai jānodod DNS paraugi, lai likumsargi varētu noskaidrot bērna paternitāti, vēsta "The Guardian".

Uzņēmuma "Hacienda Healthcare" vadītājs Bils Timonss saistībā ar notikušo atkāpies no amata.

"Mēs turpināsim sadarboties ar Fīniksas policiju un pārējām izmeklējošajām iestādēm, lai noskaidrotu faktus šajā ārkārtīgi satraucošajā, taču bezprecedenta situācijā," teikts kompānijas paziņojumā.

Sieviete nonāca komā pēc slīkšanas. 

29 gadus vecā sieviete dzemdēja 29.decembrī, joprojām atrodoties komā.

Sieviete ir indiāņu cilts locekle.

Sievietes ģimeni pārstāvošais advokāts raidorganizācijai "12News" sacīja, ka radinieki vēl nav emocionāli gatavi nākt klajā ar publisku paziņojumu.

"Taču ģimene vēlas, lai pasaku, ka puika piedzimis mīlošā ģimenē un par viņu labi parūpēsies," norādīja advokāts.

"Protams, ģimene ir saniknota, traumēta un šokēta par vardarbīgo izturēšanos un nolaidību, ko viņu meita padzīvoja "Hacienda Healthcare"."

Vārdā nenosaukts informācijas avots raidorganizācijai pastāstīja, ka personāls līdz pat dzemdību sākumam neesot zinājis, ka sieviete ir stāvoklī. Bērns esot piedzimis vesels.

"Hacienda Healthcare" centrā tiek aprūpēti zīdaiņi, bērni un jaunieši, kuri ir "medicīniski vājā stāvoklī" vai ar attīstības traucējumiem. Arizonas veselības aprūpes departaments paziņojis, ka tur pēc notikušā ieviesti jauni drošības pasākumi.

Cilvēku ar intelektuāliem un attīstības traucējumiem aizstāvības grupas "The Arc of Arizona" vadītājs Džons Mejers par incidentu izskanējušās ziņas nosaucis par "maigi sakot, satraucošām".

"Nespēju noticēt, ka neviens līdz pat dzemdībām nepamanīja, ka tik nepārtrauktā aprūpē esoša sieviete ir stāvoklī," saka Mejers.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu