Alūksnē un Rēzeknē izveidojusies biezākā sniega sega kopš 2013.gada

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Alūksnē un Rēzeknē sniega segas biezums sasniedzis 30 centimetru, un tik dziļš sniegs Latvijā šoziem ir pirmo reizi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gan Alūksni, gan Rēzekni pārklājis dziļākais sniegs kopš 2013.gada aprīļa. Toreiz Rēzeknes apkaimē bija 57 centimetrus augsta sniega kārta, Alūksnē tika sasniegs sniega dziļuma rekords - 70 centimetru.

Valstī kopumā pēdējā dziļākā sniega sega novērojumu staciju tīklā ir 31 centimetrs pērnā gada februārī Stendē, 33 centimetri 2017.gada martā Līvānu novadā, kā arī 51 centimetrs 2016.gada janvārī Ventspils novadā.

Daudzviet Kurzemē un valsts centrālajā daļā sniega sega patlaban nav biezāka par desmit centimetriem, savukārt Latgali un lielāko daļu Vidzemes sedz vairāk nekā 15 centimetri sniega.

Sagaidāms, ka ceturtdienas atkusnis un lietus izkausēs sniegu lielā daļā Kurzemes, arī vietām Zemgalē un Vidzemes rietumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu