Kādus laikapstākļus atnesīs pirmdiena?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Siguldai piestāv arī ziema
Foto: Siguldai piestāv arī ziema Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien Latvijā auksts vējš putinās iepriekš uzsnigušo sniegu un palaikam arī snigs, prognozē sinoptiķi.​

Valsts rietumu daļā naktī un dienas pirmajā pusē uzsnigs 3-6 centimetri sniega, savukārt valsts austrumos nokrišņu būs maz un tie sāksies tikai dienas gaitā.

Dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē, Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz pat 18 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -5..-10 grādi, valsts austrumos līdz -15 grādiem, maksimālā gaisa temperatūra dienā - no 0..-3 grādiem Kurzemē līdz -6..-8 grādiem Latvijas austrumos.

Rīgā pirmdien nedaudz snigs un putinās, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 15 metru sekundē. Gaisa temperatūra būs -8 grādi naktī un -5 grādi dienā.

Svētdienas rītā Latvijā bija apmākušās debesis, kas vietām nedaudz skaidrojās. 

Gaisa temperatūra bija -8..-13 grādi, Kurzemes dienvidrietumu daļā -4..-7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija -4..-10 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.janvārī bija +21 grāds Portugālē un Kiprā, kā arī +22..+23 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -39 grādi Somijas un Krievijas ziemeļos.

Nākamnedēļ Latvijā ieplūdīs siltāks un mitrāks gaiss, tādēļ bieži gaidāmi nokrišņi - ne tikai sniegs un putenis, bet arī atkala un lietus, prognozē "Global Forecast System".

Līdz ar to pastiprināti apledos ceļi.

Nedēļas lielāko daļu gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, nepārsniedzot +5 grādus, bet dažkārt, debesīm skaidrojoties, tā noslīdēs zem -5..-10 grādiem.

Vējš galvenokārt pūtīs no dienvidiem un austrumiem.

Ilgtermiņa prognozes joprojām uzrāda palielinātu risku, ka ziemas izskaņā vai pavasara sākumā Eiropā ienāks liels aukstums no Arktikas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu