Pirmdien brāzmains vējš un putenis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien Latvijas lielākajā daļā nedaudz līdz mēreni snigs un putinās, prognozē sinoptiķi.

Valsts galējos austrumos vietām nebūs ievērojamu nokrišņu, dienas otrajā pusē arī Kurzemē nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Dienvidaustrumu vējš no rīta brāzmās pūtīs ar ātrumu 11-16 metru sekundē, dienas gaitā vējš kļūs mazliet lēnāks.

Gaiss iesils līdz 0..-5 grādiem, austrumu novados - līdz -6..-9 grādiem.

Rīgā ilgstoši snigs un putinās nelielā līdz mērenā intensitātē, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās priekšpusdienā sasniegs 15 metru sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs -5 grādi.

Šorīt sniegs, putenis un apledojums daudzviet valsts centrālajā daļā un Kurzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, pa Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Līgatnei, pa Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, pa Rīgas apvedceļiem, pa Daugavpils šoseju no Lielvārdes līdz Pļaviņām, pa Bauskas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils šosejām visa maršruta garumā, pa Liepājas - Rucavas ceļu, kā arī pa Kokneses šoseju no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnēs.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 50 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu