Trešdien vietām uzspīdēs saule

Šonedēļ gaidāms arī lietus
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien daudzviet Latvijā mākoņi pašķirsies, ļaujot uzspīdēt saulei, un vietām īslaicīgi snigs.

Sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra dienas vidū būs +2..-3 grādi. Vakarā dažviet, kur skaidras debesis, termometra stabiņš noslīdēs līdz -7..-10 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā iespējams neliels īslaicīgs sniegs, mākoņu brīžiem kļūs mazāk. Pūšot mērenam dienvidvējam, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Aizejošo ciklonu pamazām nomaina nedaudz paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens kāpj, no rīta tas ir 752-755 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Agrā trešdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir +1..-2 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Daudzviet - galvenokārt Austrumlatvijā - saglabājas dūmaka. Vietām debesis skaidrojas, vietām īslaicīgi snieg. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Valsts lielāko daļu klāj vairāk nekā desmit centimetru biezs sniegs, daudzviet Vidzemē un Latgalē sniega dziļums pārsniedz 30 centimetru.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks, dienvidu vējš pūš ar ātrumu 4-8 metri sekundē, gaisa temperatūra nulle grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdienas vakarā bija no +2 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē līdz -2..-3 grādiem Ziemeļvidzemē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.janvārī bija +20..+21 grāds Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -35 grādi Zviedrijas ziemeļos.

Sinoptiķi vēstī, ka šīs nedēļas nogalē Latviju sasniegs gaisa masas no Āfrikas, tāpēc gaidāms atkusnis un lietus.

Janvāra pēdējā dienā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un gaisa temperatūra būs zem nulles. Piektdien, 1.februārī, gan snigs, gan līs un būs atkala, savukārt sestdien un svētdien galvenokārt gaidāms tikai lietus un atkala, kā arī migla.

Ceļi un pagalmi, ko klāj piebraukts sniegs un ledus, kļūs ļoti slideni.

Pūšot dienvidaustrumu vējam, kas brīžiem būs brāzmains, gaisa temperatūra februāra pirmajās dienās Latvijā paaugstināsies līdz +1..+4 grādiem.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei nākamnedēļ pakāpeniski kļūs vēsāks un ievērojami paaugstināsies atmosfēras spiediens. Ja izklīdīs mākoņi, gaisa temperatūra pazemināsies straujāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu