Ceturtdiena būs saulaina; sals pierims

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Janvāra pēdējā dienā Latvijā ar nelielu austrumu vēju ieplūdīs siltāks gaiss un izklīdīs migla, prognozē sinoptiķi.

Nav gaidāmi būtiski nokrišņi, daudzviet uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..-5 grādiem.

Sarma pakāpeniski mazināsies un vakarā pārsvarā būs izzudusi.

Arī Rīgā izklīdīs migla, nav gaidāmi nokrišņi, pūtīs lēns austrumu vējš un gaiss iesils līdz -2 grādiem.

Biezas miglas un apledojuma dēļ sliktākie braukšanas apstākļi šorīt ir Latvijas centrālajos rajonos, informē "Latvijas valsts ceļi".

Apledojuma dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Liepājas šoseju no Skrundas līdz Liepājai. Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana apledojuma dēļ ir Rīgas, Bauskas, Liepājas, Talsu un Tukuma apkārtnē.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 24 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Savukārt miglas dēļ agri no rīta apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju, pa Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Līgatnei, pa Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Stalbes līdz Valkai, pa Rīgas apvedceļu, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Lielvārdei, pa Kokneses šoseju no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam, pa Bauskas šoseju no Rīgas līdz Iecavai, pa Jelgavas šoseju no Rīgas līdz Jelgavai, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Kalnciemam, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Kūdrai un pa Rēzeknes šoseju no Rēzeknes līdz Terehovai. Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana miglas dēļ ir Rīgas, Limbažu, Ludzas, Ogres un Valmieras apkārtnē.

LVC uzsver, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci.

Foto: ASV piedzīvo spēcīgu aukstuma vilni

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu