11 novērojumu stacijās pārspēts februāra otrās dekādes rekords (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sniegpulkstenītes zied
Sniegpulkstenītes zied Foto: Zane Bitere / LETA

Sestdien visās Latvijas meteoroloģisko novērojumu stacijās, izņemot Liepāju un Ventspili, pārspēts 16.februāra siltuma rekords, 11 stacijās - arī mēneša otrās dekādes rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Kolkā labots arī visa mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords. Sestdien Kolkā, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +13,4 grādiem, reģistrēta augstākā gaisa temperatūra valstī. Tas ir arī jaunais 16.februāra un mēneša otrās dekādes siltuma rekords Latvijā.

Iepriekšējais 16.februāra nacionālais siltuma rekords bija +9,3 grādi 1925.gadā, savukārt līdzšinējais februāra otrās dekādes rekords bija +10,4 grādi 1974.gada 12.februārī.

Pirmo reizi novērojumu vēsturē gaisa temperatūra Latvijā tik agri gadā pakāpusies virs +13 grādiem. Iepriekšējais agrākais datums, kurā Latvijā reģistrēta gaisa temperatūras paaugstināšanās virs +13 grādiem, bija 23.februāris 1990.gadā.

Visaugstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta gada otrajā mēnesī, ir +15,5 grādi 1989.gada 26.februārī Liepājā.

Sestdien Rīgas galvenajā novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +11,4 grādiem, un arī galvaspilsētā labots mēneša otrās dekādes rekords; iepriekšējais bija +10,2 grādi 1990.gada 20.februārī.

Citās meteostacijās maksimālā gaisa temperatūra sestdien bija no +5,3 grādiem Rēzeknē līdz +12,1 grādam Mērsragā.

Šodien visās stacijās, izņemot Liepāju un Ventspili, pārspēti 16.02. maks. g. temp. rekordi. 11 stacijās pārspēti dekādes rekordi, bet Kolkā visa februāra stacijas rekords. Tieši Kolkā bija vissiltāk: +13.4 ° - tas arī ir jauns visas Latvijas 16.02. un febr. 2. dekādes rekords pic.twitter.com/Po4nBkRStm

Jau ziņots, ka atbilstoši sinoptiķu prognozēm naktī uz svētdienu Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ svētdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +2..+8 grādus.

Naktī uz pirmdienu gaidāms sals līdz -9 grādiem, bet jaunās nedēļas sākumā atkal kļūs siltāks. Nākamās nedēļas vidū Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss no ziemeļiem, atbilstoši pašreizējām prognozēm aukstuma vilnis gaidāms no ceturtdienas līdz sestdienai, pēc tam atgriezīsies agram pavasarim atbilstošs siltums.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu