ASV atkritumos izmesta salvete palīdz atrisināt 25 gadus senu slepkavību (1)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nazis. Ilustratīvs foto.
Nazis. Ilustratīvs foto. Foto: AP/Scanpix

Dzimtas ciltskoku portāli un atkritumos izmesta salvete - šie divi pavedieni ASV policijai palīdzēja atrisināt pirms 25 gadiem pastrādātas slepkavības lietu. 52 gadus vecajam Džerijam Vestromam uzrādīta apsūdzība par 35 gadus vecas sievietes noslepkavošanu 1993.gadā, ziņo raidorganizācija CBS.

Tolaik lieta palika neatklāta, taču 2015.gadā Mineapolisas slepkavību izmeklētājs un Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģents atsāka izmeklēšanu cerībā, ka šajā laikā notikušie izrāvieni DNS tehnoloģijās varētu palīdzēt slepkavas atklāšanā.

Slepkavības upure Džīna Anna Čaildsa tika atrasta savās mājās kaila, ar vairākām durtām brūcēm. Guļamistabas, viesistabas un vannas istabas sienas bija nosmērētas ar asinīm.

Nozieguma vietā savāktie paraugi pēc analizēšanas tika salīdzināti ar ģenealoģijas portālā atrodamajiem datiem. Vestroms kļuva par aizdomās turamo.

Pēc tam izmeklētāji sāka sekot Vestroma gaitām sociālajos tīklos, cenšoties noteikt, kādās sabiedriskās vietās vīrietis apgrozās. Janvārī izmeklētāji izsekoja Vestromu līdz viņa meitas hokeja spēlei Viskonsinā. Tur viņi savāca salveti, ko Vestroms bija lietojis un pēc tam izmetis atkritumos.

Vestroms apgalvo, ka nepazīstot upuri un nekad neesot bijis viņas dzīvoklī. 

Par Vestromu tika iemaksāta 500 000 dolāru liela drošības nauda, pēc kā viņu atbrīvoja. Vestroma advokāts apgalvo, ka lieta joprojām esot "neatklāta" un ka apsūdzība uzrādīta pārsteidzīgi.

Ģenealoģijas portāli pērn palīdzēja atklāt tā dēvētā Goldensteitas maniaka identitāti. Tiek uzskatīts, ka bijušais policists Džozefs Džeimss Deandželo pastrādāja 12 slepkavības, 51 izvarošanu un vairāk nekā 120 laupīšanas.

Policija novēroja Deandželo un izmantoja "izsviestu DNS" paraugu, lai sasaistītu viņu ar neatrisinātajiem noziegumiem, sacīja Sakramento apgabala šerifs Skots Džonss.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu