Kontrastainā Eiropa: Spānijā +27 grādi, Krievijā - 28. Kāds laiks gaidāms Latvijā? (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lāstekas. Ilustratīvs attēls
Lāstekas. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Svētdienas rītā daudzviet Latvijā ir migla, redzamība vietām sarukusi līdz 150 metriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un "Latvijas Valsts ceļi" informācija.

Rīta agrumā biezākā migla novērota novados ap Liepāju un Vidzemē. Debesis apmākušās, vien dažviet Kurzemē tās skaidrojas, un vietām valstī smidzina.

Gaisa temperatūra -1..+2 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē līdz +3 grādiem. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā apmācies un dūmakains rīts, pūš neliels rietumu vējš, gaisa temperatūra +1 grāds.

Svētdienas priekšpusdienā vēl daudzviet Latvijā, vēlāk vietām valsts austrumu daļā gaidāma migla.

Vietām arī smidzinās. Sākot no rietumiem, daudzviet Kurzemē un Rietumzemgalē uzspīdēs saule, kas ļaus straujāk paaugstināties gaisa temperatūrai.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, valsts ziemeļu piekrastē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz +2..+5 grādiem, Rietumlatvijā - līdz +6..+9 grādiem.

Rīgā gaidāms apmācies laiks un dūmaka, priekšpusdienā iespējama arī migla un neliela smidzināšana; pievakarē mākoņu kļūs mazāk. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļaustrumu mala. Atmosfēras spiediens 770-773 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija -2..+3 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.februārī bija +24 grādi Portugālē un +27 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -22 grādi kalnos Rumānijā un -28 grādi Krievijā.

Februāra pēdējās četrās dienās gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies krietni virs nulles, bet naktīs nedaudz piesals, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā gaidāma +3..+9 grādu robežās, savukārt nakts un rīta stundās gaiss caurmērā atdzisīs līdz +2..-3 grādiem, apledos ceļi.

Mākoņu daudzums būs mainīgs, bieži spīdēs saule un nokrišņu būs pavisam maz. Vējš, kas galvenokārt pūtīs no ziemeļrietumiem un dienvidrietumiem, brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē.

Marta sākumā, iespējams, īslaicīgi kļūs aukstāks.

Jau ziņots, ka šogad neierasti agri - jau februāra pirmajā pusē - iestājās meteoroloģiskais pavasaris. Latvijā tas ir laika periods starp ziemu un vasaru, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra caurmērā ir augstāka par nulli un zemāka par +15 grādiem.

Solārais pavasaris, kas atkarīgs no saules spīdēšanas ilguma jeb dienas garuma, sākās jau februāra sākumā. Kalendārais pavasaris sāksies 1.martā, astronomiskais - naktī no 20. uz 21.martu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu