Mērsragā un Stendē labots 27.februāra siltuma rekords

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sniegpulkstenītes. Ilustratīvs attēls
Sniegpulkstenītes. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Trešdien Mērsraga un Stendes novērojumu stacijā pārspēts 27.februāra maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Mērsragā, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +9,9 grādiem, reģistrēta arī augstākā gaisa temperatūra valstī. Otrajā un trešajā vietā ierindojās Rīga un Stende, kur gaiss sasila attiecīgi līdz +9,3 un +9,2 grādiem.

Rīgā rekords nav pārspēts, jo šajā datumā 1989.gadā gaisa temperatūra pakāpās līdz +9,6 grādiem. 1989.gadam pieder arī 27.februāra nacionālais siltuma rekords - togad Latvijā gaisa temperatūra sasniedza +11,4 grādus.

Krietni siltāka trešdiena bija Eiropas centrālajā un rietumu daļā, kur vairākos simtos pilsētu labots visa mēneša un kalendārās ziemas rekords. Vācijā gaiss sasila līdz +21,5 grādiem, Nīderlandē ar +20,5 grādiem trešo dienu pēc kārtas pārspēts valsts rekords, savukārt vietām Francijā un Spānijā gaiss sakarsa līdz pat +27, +28 grādiem, liecina provizoriski dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu