Nedēļas vēsākajā dienā saule mīsies ar sniega mākoņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pirmā marta rītā Latvijā ir daļēji mākoņains laiks un daudzviet īslaicīgi snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -1..-6 grādiem. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 8-13 metri sekundē, piekrastē līdz 16 metriem sekundē.

Ceturtdienas pēcpusdienā un vakarā vēja ātrums brāzmās valsts rietumu un centrālajā daļā sasniedza 16-21 metru sekundē, tai skaitā 20-21 metru sekundē Rīgā.

Rīgā piektdienas rītā ziemeļa ātrums pierimis līdz 7-13 metriem sekundē, gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -2..-3 grādiem

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +3..+7 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.februārī bija +28,3 grādi Spānijas pilsētā Mursijā. Ungārijā ar +23,5 grādiem un Austrijā ar +24,2 grādiem tika pārspēts februāra siltuma rekords. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -25 grādi Zviedrijas ziemeļos un -30 grādu Krievijas ziemeļos.

Piektdiena Latvijā būs nedēļas un, visticamāk, arī visa marta mēneša vēsākā diena - gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par 0..-4 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Ziemeļu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 9-14 metriem sekundē. Starp mākoņiem uzspīdēs saule un daudzviet īslaicīgi snigs.

Rīgā brīžiem uzspīdēs saule, gaidāms neliels īslaicīgs sniegs. Ziemeļu vējš brāzmās pūtīs līdz 13 metriem sekundē un gaisa temperatūra būs -2 grādi.

Laikapstākļus ietekmē ciklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 749-754 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Pastiprinoties ciklonu aktivitātei Ziemeļeiropā, no 3.marta Latvijā vairāk snigs un līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

Naktī uz sestdienu valsts austrumu daļā gaidāms sals līdz -13 grādiem, dienā Latvijā uzspīdēs saule, daudzviet īslaicīgi snigs un gaiss iesils līdz -1..+4 grādiem. Svētdien iespējami ilgstoši nokrišņi, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Nākamās nedēļas sākumā kļūs siltāks un galvenokārt līs, nedēļas vidū gaidāms aukstāks un sausāks laiks, pēc tam - jauni nokrišņi un siltāks gaiss. Atbilstoši pašreizējām prognozēm gaisa temperatūra nākamajā nedēļā nenoslīdēs zem -10 grādiem un nepārsniegs +10 grādus.

Marta pirmajās desmit dienās prognozētais nokrišņu daudzums ir divreiz lielāks par normu. Sagaidāms, ka vairāk nekā puse nokrišņu būs sniegs un vietām zemi īslaicīgi pārklās vairāk nekā pieci centimetri sniega.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu