Kāds laiks gaidāms piektdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdienas rītā Latvijā ir pārsvarā mākoņainas debesis un vietām īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tāpat kā ceturtdienas rītā vējš lēni līdz mēreni pūš no dienvidiem, dienvidaustrumiem un gaisa temperatūra ir 0..+3 grādi.

Teju visā valstī nokususi vienlaidu sniega sega, tā vēl saglabājas Vidzemes un Alūksnes augstienē. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Alūksnē zemi sedz deviņus centimetrus bieza sniega kārta.

Rīgā apmācies rīts, brīžiem gaidāms neliels lietus. Dienvidu vējam pūšot ar ātrumu 4-7 metri sekundē, gaisa temperatūra ir +1..+2 grādi.

Arī piektdien daudzviet Latvijā līņās un daudzviet starp mākoņiem uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Vietām īslaicīgi līs stiprāk, it īpaši vakara stundās.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra +4..+8 grādi.

Rīgā dažbrīd gaidāms lietus, pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš un gaiss iesils līdz +7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals, no rietumiem tuvojas ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 746 dzīvsudraba staba milimetriem valsts rietumos līdz 751 milimetram Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +4..+8 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.martā bija +23 grādi Portugālē un +24 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -26 grādi kalnos Norvēģijā un -30 grādu Krievijā pie Pečoras upes.

Nākamnedēļ Latvijā paaugstināsies atmosfēras spiediens, tādēļ debesis biežāk skaidrosies un nokrišņu kļūs mazāk, vēsta pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Šosestdien laikapstākļus noteiks jauns ciklons, tā ietekmē gaidāms apmācies laiks un lietus, vietām arī slapjš sniegs. Vējš pārsvarā būs lēns, gaisa temperatūra saglabāsies esošajā līmenī.

Svētdien no rietumiem tuvosies kārtējais ciklons, tā ietekme visvairāk būs jūtama nākamās nedēļas sākumā, kad gaidāmi ne tikai nokrišņi, bet arī spēcīgs vējš.

Nākamnedēļ Eiropas lielākajā daļā pastiprināsies anticiklons. Sagaidāms, ka Latvija nonāks tā ziemeļu malā, gar kuru var virzīties atmosfēras frontes un zema spiediena ieplakas, tomēr kopumā gaidāms sausāks un saulaināks laiks nekā līdz šim.

Gaisa temperatūra vēsākajās naktīs noslīdēs dažus grādus zem nulles, bet siltākajās dienās nedēļas otrajā pusē tā var pakāpties virs +10 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu