Saulainajā piektdienā pūtīs spēcīgs vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saulains rīts Rītabuļļos
Foto: Saulains rīts Rītabuļļos Foto: Jānis Škapars/TVNET

Agrā piektdienas rītā jau valsts lielākajā daļā izklīduši mākoņi; Latgalē pagaidām saglabājas apmākušās debesis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra pazeminās. Piecos rītā tā bija +1..+4 grādi, valsts dienvidos līdz +6 grādiem.

Pūš mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, brāzmās ar ātrumu līdz 13 metriem sekundē.

Rīgā skaidrs laiks, ziemeļrietumu vējš 5-10 metri sekundē. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +2 grādiem, lai gan pusnaktī galvaspilsētā vēl bija +8 grādi.

Valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē, stiprākais vējš pūtīs austrumu novados.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +4..+9 grādiem, savukārt relatīvais mitrums saruks līdz 30-50 procentiem, mitrāks gaiss saglabāsies piekrastē.

Rīgā visu dienu spoži spīdēs saule, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 15 metriem sekundē, gaisa temperatūra būs +4 grādi pie jūras un +6 grādi citviet.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, vēju pastiprina ciklons Krievijā. Atmosfēras spiediens paaugstinās, Kurzemē tas sasniedzis 771 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Šīs nedēļas nogalē un nākamajā nedēļā Latvijā gan spīdēs saule un pūtīs brāzmains vējš, gan līs un snigs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

Nākamā atmosfēras fronte valsti no rietumiem šķērsos sestdien un naktī uz svētdienu. Zem skaidrām debesīm sestdiena sāksies ar dažu grādu salu, dienas gaitā debesis apmāksies un daudzviet līs, saulainākais laiks saglabāsies Latgalē.

Svētdien visā valstī būs pārsvarā saulains un vējains laiks, gaisa temperatūra nepārsniegs +4..+9 grādus.

Nākamnedēļ brīžiem gaidāmi nokrišņi. Iespējams, nedēļas otrajā pusē pastiprināsies anticiklons un spīdēs saule, marta pēdējās dienas var kļūt par siltākajām kopš rudens.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +5..+10 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.martā bija +26 grādi Albānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -14 grādu dažviet Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu